Ceketi asarak seçim kazanma devri bitti!

Ceketi asarak seçim kazanma devri bitti!

İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu, AK Parti'nin Konya'da "Ceketimi assam da istediğim belediyeyi kazanırım" dediği günlerin geride kaldığını söyledi

İYİ Parti Konya İl Başkanı Avukat Gökhan Tozoğlu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde nasıl bir seçim çalışması yürüteceklerine ve hangi profildeki isimleri başkan adayı göstereceklerine dair gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Başkan Tozoğlu, İYİ Parti'nin adaylık başvurusu müracaatlarının 1 Aralık'ta başlayıp, 15 Aralık'ta sona ereceğine dikkat çekti. Şu aşamada dahi İYİ Parti adına aday adayı olduğunu açıklayan isimlerin de bulunduğunu söyleyen Tozoğlu, partilerine büyük bir ilgi duyulduğunu da belirtti.


9-1-001.jpg

ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞIMIZ İSİMLER VAR

"AK Parti'nin Konya'da ceket asarak seçim kazanma dönemi bitmiştir" diyen Başkan Tozoğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi için flaş bir ismi aday göstereceklerini ifade etti. Konya'da AK Parti kimi aday gösterirse kazanır düşüncesine karşı olduğunu dile getiren Tozoğlu, aynı zamanda bu ifadeyi seçmene yapılmış en büyük hakaret ve haksızlık olarak gördüğünü vurguladı. Tozoğlu, "Bu değerlendirme üzücüdür. Çünkü seçim rekabet olduğu zaman anlamlıdır. Eğer rekabet yoksa seçimin anlamı olmaz. Büyükşehir, merkez ve diğer ilçeler için toplumun güvenini kazanmış, tanınan, sevilen bir profil çıkaracağız. Büyükşehir Belediyesi anlamında üzerinde durduğumuz profil, milliyetçi muhafazakâr kesimin de oyunu alabilecek ismin olmasıdır. Bunun yanında geçmişte CHP'ye oy vermiş vatandaşımızın da oyunu alabilecek bir aday profili üzerinde duruyoruz. İsimler üzerinde kafa yoruyoruz. Aday adaylığı başvuru süresi başlamadığı için somutlaşmış bir isim yok. Ortaya koyduğumuz profil adayın işin ehli olması da gerektiği verisini de bizlere veriyor. Bu anlamda düşündüğümüz isimler tabiki var" diye konuştu.

OY CUMHURBAŞKANINA KİRLİ HAVA KONYALIYA

Konya'daki siyasi tarzın değişmesi gerektiğini aktaran İYİ Parti İl Başkanı Avukat Gökhan Tozoğlu, genel siyasetten, mahalli siyasete dönmenin gerekliliğinin altını çizdi. Konya'nın yerelde bir çok sorunu olduğunu kaydeden Tozoğlu, daha sonra şunları kaydetti: "Ne yazıkki Konya'da vatandaşımız belediye başkanı adayına değil, Cumhurbaşkanına oy veriyor. Ama şehri Tayyip bey değil, belediye başkanı yönetiyor. 15 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Konya'nın trafiğinin geldiği içler acısı durumu görüyorsunuz. Merkez lokasyonlar keşmekeş içinde. Düz bir ovadayız. Buna rağmen akıcı bir trafiğimiz yok. Bir köprü yapılıyor, 100 metre öteye bir ışık konuluyor. Şehircilik anlamında bu köprünün bir anlamı kalmaz. Kentsel dönüşüm anlamında Konya kötü bir noktada. Kentsel dönüşüm, rantsal dönüşüme döndü. Şefikcan bölgesi kentsel alan oldu fakat beton yığını haline geldi. Meram Belediyesi'nin olduğu bölgeyi de kentsel dönüşüm alanı ilan ettiler. Yakında orası da beton haline dönecek. Bir projem var. Kentsel dönüşüm alanlarına büyük bir pankart astırıp, Hz. Peygamberin şehircilik ile ilgili güzel hadisini asacağım. Kimse komşusunun ışığını ve havasını kesemez. Oyu Tayyip Erdoğan'a veren Konyalı, kirli havayı kendisi soluyor. Bu zihniyetin değişmesi gerekir."

AK PARTİ KONYALI SEÇMENİ HİÇESAYDI

"Bir düşüncemi ifade edersem, başıma bir iş gelir" düşüncesini yıkan partinin İYİ Parti olduğunu söyleyen Tozoğlu, "Bütün engellemelere rağmen Türkiye genelinde 5 buçuk milyon oy aldık ve tabanda bir karşılığımız vardı" şeklinde konuştu. Vatandaşın tüm tepkisine rağmen AK Parti'nin 15 yıl Konya'da belediye başkanlığı yapmış Tahir Akyürek'i ödüllendirdiğini, milletvekili ve komisyon başkanı yaptığını hatırlatan Tozoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Vatandaş, bu ismi istemiyordu. Konyalı hemşehrilerimizin bir şeyi görmesi gerekir.  Diğer partilerin adayları da bu şehre hizmet edecek. Siyasi bağımlılıktan ziyade, şehrin menfaatini ön plana çıkarmak lazım. Sadece AK Parti iyi iş yapıyor düşüncesi doğru olsaydı, Konya'nın belki de şuan bulunduğu durumdan 5 kat daha ötesi olması gerekiyordu. AK Parti'ye en fazla oy Konya'dan çıkıyor. Hizmetin en büyük kısmını ise İstanbul'daki ve Ankara'dakiler alıyor. Niye orada çünkü rekabet var. Konya'da rekabet yoktu."   

YEREL SEÇİM SONUÇLARI VATANDAŞIN DIŞA VURUMU OLACAK

Kendilerindeki verilere göre AK Parti'nin Türkiye genelindeki oy oranının yüzde 35'in altında gözüktüğünü belirten Tozoğlu, 24 Haziran seçimlerinde seçmenin AK Parti'ye son kez bir ihtarda bulunduğunu fakat AK Parti'nin bu mesajdan ders almadığını ifade etti. Türkiye'de ekonomik olarak büyük bir problem yaşandığını kaydeden Tozoğlu, "Türkiye'deki ekonomik problemin asıl sebebi, ekonominin profesyonel eller tarafından idare edilmemesidir. Vatandaş, 24 Haziran seçimlerinden sonra ekonomik bir rahatlama beklerken kendisini bir çıkmazın içinde buldu. AK Parti vatandaşın verdiği oyu hoyratça kullanıyor. Güllük gülistanlık bir hava yok. En kötü günler geride kalmadı. Toplumsal birikmişliğin dışa vurumu yerel seçimler olacak. İYİ Parti'nin Konya'daki en fazla oyu taşralardan geldi. Geliri toplayan Büyükşehir, taşralara yeterince para akıtamıyor. Büyükşehir Yasası, diğer illere göre Konya'da daha sorunlu. Sadece sosyal belediyecilikle işler yürümez veya bilboardlara ilan verilerek belediyecilik yapılmaz. Biz, Konya'nın sorunlarını biliyoruz. Büyükşehir ve 31 ilçede kendi adaylarımızı çıkaracağız. Her noktada güçlü aday çıkaracağız. Kendi adımız ve adayımız ile seçime gireceğiz. Hazırlığımız bu yönde. Biz, umutsuz değiliz. İnancımız da kazanacağımız belediyeler de var" dedi.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum