Çeçen heyet MÜSİAD Konya’yı ziyaret etti

Çeçen heyet MÜSİAD Konya’yı ziyaret etti

Çeçenistan Başbakan Yardımcısı Hasan Hakimov ve Cumhurbaşkanı Vekilli Emrudin Edilgiriyev Konya ziyaretleri kapsamında Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti.

Çeçen heyetle akşam yemeğinde buluşan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, “Çeçenistan, bizim dini, tarihi ve kültürel bağlarımızın ebediyete kadar süreceği kardeş ülkedir. Bizler millet olarak ortak tarihe, ortak kültüre ve ortak dine ve ortak geçmişe sahip iki ayrı devlet fakat tek milletiz. Bizim için Konya ne anlam ifade ediyorsa Grozni de aynı şeyi ifade ediyor. MÜSİAD Konya Şubesi olarak geçtiğimiz yıl içerisinde Çeçenistan’a bir seyahat gerçekleştirmiş ve oradaki havayı teneffüs etmiştik. Şube olarak bu yıl içerisinde de Konyalı sanayicilerimizin ve üyelerimizin katılacağı bir gezi düzenlemeyi planlıyoruz. Bu gezimiz esnasında iş adamlarımızın yatırım ve işbirliği yapmalarını amaçlıyoruz. Ülkemizin yeni dünya düzeninde üstlendiği misyonun ve 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için bizler üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Bu noktada Türk Dünyası ile olan ekonomik ilişkilerimizi de geliştirmek üzere faaliyetler gerçekleştirmeye gayret gösteriyoruz” dedi.

Çeçenistan Başbakan Yardımcısı Hasan Hakimov da yaptığı konuşmada, “Misafirperverliğinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Türkiye’ye ne zaman gelsek bu sıcaklığı duyuyoruz. Türkiye bizim ikinci vatanımız. Bizler tarihimizle, kültürümüzle, buraya aitiz. Konya bizim için manevi iklimiyle ayrı bir öneme sahip. Konya’dan birçok iş adamının Çeçenistan’da yatırımları var. Ancak biz bu yatırımları yeterli bulmuyor, Konyalı sanayicilerimizi yatırım yapmak üzere ülkemize davet ediyoruz. Biz ülke olarak sahip olduğumuz ortak değerleri ekonomik olarak da güçlendirirsek inanıyorum ki daha iyi işlere imza atacağız. Ülkemiz artık eskisi gibi değil günden güne gelişiyor. Birçok alanda yeni yatırımlar ve işbirlikleri yapılabilir. Türkiye son yıllarda ekonomide yakaladığı büyüme ile tüm dünyaya örnek olacak bir başarıya imza attı. Türkiye’nin başarısı bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Bizim ülke olarak sizlerin desteğine her zaman ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.