Cebelitarık yüzde 96'yla AB'de kalalım dedi

Cebelitarık yüzde 96'yla AB'de kalalım dedi

Tek komşusu İspanya olan ancak İngiltere toprağı olarak geçen Cebelitarık'ta yüzde 96'yla "AB'de kalalım" dedi.

Avrupa Birliği'nden çıkıp çıkmama konusunda yapılan referandumdan yüzde 51,7 oyla 'çıkalım' diyenler galip geldi. Buna göre AB Birleşik Krallık olmadan yoluna devam edecek.

AB ile ayrılık kararı çıkan referandum birçok problemi de beraberinde getiriyor. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sömürge gücü olan Birleşik Krallık'ın denizaşırı toprakları soru işareti oluşturmaya başladı bile.

CEBELİTARIK'TA YÜZDE 96 AB'DE KALALIM DEDİ

Tek komşusu İspanya olan ve İngiliz toprağı olarak geçen Cebelitarık'ta yüzde 96'lık bir kesim Avrupa Birliği'nde kalalım dedi. Bu oran 30 bin kişilik nüfusta yer alan seçmenlerin tamamına yakın bir sayı..

İSPANYA HAREKETE GEÇTİ

Bunun üzerine İspanya, Cebelitarık'ı egemenliğine almak üzere harekete geçti. İspanyol radyosuna konuşan İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia-Margallo, “Formülümüz belli bir süre Britanya-İspanya ortak egemenliğini uygulamak. Zaman geçtikten sonra da Cebelitarık’ın yeniden İspanyol egemenliğine geçmesi” dedi.

2002 yılında Cebelitarık’ta yapılan referandumda, halkın yüzde 99’a yakını İspanya’yla İngiltere’nin ortak egemenliğini reddetmişti. Tek komşusu İspanya olan ülke, 1713'ten bu yana Birleşik Krallık kontrolünde.

Cebelitarık yüzde 96'yla AB'de kalalım dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.