Cbü'de En Yüksek Oyu Mehmet Pakdemirli Aldı

Cbü'de En Yüksek Oyu Mehmet Pakdemirli Aldı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) rektör adayı belirleme seçiminde en yüksek oyu mevcut rektör, Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli aldı.CBÜ rektör adayı belirleme seçimi, CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapıldı. 681 öğretim üyesi...

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) rektör adayı belirleme seçiminde en yüksek oyu mevcut rektör, Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli aldı.

CBÜ rektör adayı belirleme seçimi, CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapıldı. 681 öğretim üyesi üniversitenin yeni rektör adayını seçmek için sandık başına gitti. Seçimde 10 aday yarıştı. Mevcut Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Çelebi, Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Var, eski rektör Prof. Dr. Semra Öncü, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Enver Atik, Prof. Dr. Nurettin Lüleci, Prof. Dr. Talha Müezzinoğlu, Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Kemal Kuşçu ve Prof. Dr. Nadir Özkuyumcu yeni rektör adayı olabilmek için yarıştı.

Seçimde 681 öğretim üyesinden 664’ü oy kullandı. 652 oy geçerli sayılırken, 12 oy ise geçersiz sayıldı. Gerçekleşen seçimde mevcut Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli 204 oyla ilk sırada yer aldı. Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi 108 oyla ikinci, 73 oyla Prof. Dr. Ahmet Var üçüncü sırada yer aldı. Diğer adaylar Prof. Dr. Talha Müezzinoğlu 57, Prof. Dr. Nurettin Lüleci 55, Prof. Dr. Semra Öncü 53, Süleyman Sami İlker 49, Prof. Dr. Naci Kemal Kuşçu 19 oy, Prof. Dr. Enver Atik 18 ve Prof. Dr. Nadir Özkuyumcu da 16 oy aldı. Bu sonuçlar göre ilk 6’da yer alan Mehmet Pakdemirli, Ahmet Kemal Çelebi, Ahmet Var, Talha Müezzinoğlu, Nurettin Lüleci ve Semra Öncü’nün isimleri YÖK’e gönderilecek. YÖK bu isimlerden 3’ünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunacak ve Erdoğan CBÜ'nün yeni rektörünü belirleyecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.