Cbü Hafsa Sultan Hastanesi 2015'te Organ Nakline Başlayacak

Cbü Hafsa Sultan Hastanesi 2015'te Organ Nakline Başlayacak

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Hafsa Sultan Hastanesi’nde 2015 yılından itibaren organ nakli yapmaya başlayacaklarını bildirdi.CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen öğretim yılı...

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Hafsa Sultan Hastanesi’nde 2015 yılından itibaren organ nakli yapmaya başlayacaklarını bildirdi.

CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen öğretim yılı açılış töreninde konuşan Rektör Pakdemirli, bundan sonra organ naklinin de CBÜ Hastanesi’nde yapılacağını belirterek, “Bu konuda deneyimli personeli aldık. Şu anda yerleri hazırlama aşamasındayız. Ayrıca çok kısa süre içerisinde hastanemizde kemik iliği nakline de başlıyoruz. Bunun için kemik iliği merkezimiz olacak.” dedi.

Akademik başarılarla, üniversitenin akademik seviyesini yükseltmeye çalıştıklarını dile getiren Prof. Dr. Pakdemirli, “Dolayısıyla üniversitemizde ödül teşvik sistemi getirdik. Türkiye’deki 180 üniversitenin hiçbirinde, bu detayda ödül teşvik sistemi yok. İlk olarak 2011 yılında başladık ve 38 ödülle başladık, 2012’de 57’ye çıktı, 2013’te 98 ve bu yıl 98 ödül verdik. Bilim ödülü de bizim en ayrıcalıklı ve en nitelikli ödülümüz ve bir seferliğine veriliyor hayat boyu. Bu sene ilk defa patent ödülü verdik. Ödül alan arkadaşlarımıza, eğer ödü aldıysalar gelecek sene bir sempozyuma gitme hakkı tanıyor ve 3 bin lira destekte bulunuyoruz. Eğer üç ödülü tamamladıysalar da ertesi sene 20 bin liralık bir ödeneği kendi şahsi bilimsel harcamaları için tahsis ediyoruz.” diye konuştu.

Pakdemirli, şöyle devam etti: “Öğrenci sayısını 55 binlere çıkarmayı hedefliyorduk, şu anda 44 bindeyiz. 2016 yılında bu sayı 55 bin olmalı. Dört yıl önce birkaç bina dışında suyu, yolu, elektriği, interneti olmayan Muradiye Yerleşkesi, bugün her açıdan bambaşka bir noktaya geldi. CBÜ'nün merkezinde şimdi 12 bin öğrenci var, 2016'da Muradiye Yerleşkesi'nde 20 bin öğrenci olacak. Yaptığımız çalışmalarla rektörlük binasını da Muradiye Yerleşkesi'ne taşıdık. Farklı farklı bölgelerdeki yerleşkeleri, iki ana yerleşkeye toplayacağız. Sağlık yerleşkesi olarak Uncubozköy ve merkez yerleşkesi olarak Muradiye olacak. 2010 yılında 30 bin metrekare kullanım alanı olan üniversite hastanemizi 58 bin metrekareye çıkardık. Hastanemiz, yapılan çalışmalarla bölgenin de en güçlü hastanelerinden biri haline geldi. 2010 yılında beş olan fakülte sayısı, bugün 11'e yükseldi. Dört olan meslek yüksekokulu sayısı ise beşe çıktı. 2010 yılında üniversitemizde sekiz merkez varken bugün bu sayı 21'e ulaştı. 28 bin öğrenciyle devraldığımız üniversitemizde, bugün bu sayı 44 bine ulaştı. Çok önemsediğimiz teknopark projemiz hızlı bir şekilde ilerliyor. Dört yıllık dönem boyunca şehirden de kopmadık ve çeşitli protokollerle işbirliği içinde çalıştık.”

Törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.