ÇAYKUR demleniyor

ÇAYKUR demleniyor

Karadeniz Bölgesi’nin can damarının akıbeti meçhul... Rehin mi değil mi? Bakan da bilmiyorum dedi...

Varlık Fonu’nun kuruluş aşamasındaki endişelerin yersiz olmadığı ortaya çıkıyor. Varlık Fonu’na ilk devredilen kurumlar arasında bulunan ÇAYKUR’un geçtiğimiz günlerde Katar merkezli bir fona satıldığına ilişkin haberler çıkmış, bu haberler kısa süre sonra yalanlanmıştı. Bu yalanlamanın hemen ardından ÇAYKUR’un satış işleminin gerçekleşmediği ama 650 milyon dolar kredi karşılığında “rehin” verildiği haberleri gelmeye başladı. “Rehin” haberleri bugüne kadar yalanlanmazken dün bir açıklama yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise kafa karıştıracak cümleler kullandı.
 

“Bildiğim kadarıyla satış ya da rehin yok”

ÇAYKUR’un yabancılara satıldığı haberine ilişkin konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yabancıların Türkiye’deki bir şirketi satın almasının yadırganacak bir konu olmadığını belirterek, “Söylendiği gibi bir ortaklık veya satış planı yok. ÇAYKUR’da bildiğim kadarıyla rehin durumu yok” dedi. 
 
Geçen hafta basında yer alan haberlere göre, Türkiye Varlık Fonu (TVF) bünyesinde yer alan ÇAYKUR’un yabancı yatırımcılara satıldığı iddiaları gündeme gelmişti. Hatta daha da ayrıntılı olarak, ÇAYKUR’un kullandığı 650 milyon dolarlık bir borca karşılık yüzde 70 hissesinin Katarlılara ipotek edildiği ileri sürülmüştü.
 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ÇAYKUR’un satılşı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Zeybekci, “Söylendiği gibi bir ortaklık veya satış planı yok” derken, Varlık Fonu bünyesindeki ÇAYKUR hisselerinin alınan krediye karşılık rehin verilmesine ilişkin ise “ÇAYKUR’da bildiğim kadarıyla rehin durumu yok” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum