Çayır: Yargıçlar 12 Eylül'de Evren'den, Günümüzde Siyasi İktidardan Emir Alıyor

Çayır: Yargıçlar 12 Eylül'de Evren'den, Günümüzde Siyasi İktidardan Emir Alıyor

İnsan Hakları ve Demokrasi Derneği Genel Başkanı Remzi Çayır, ülkenin hukuk alanında 12 Eylül askeri darbe döneminin şartlarıyla örtüştüğünü söyledi. 12 Eylül'de Kenan Evren ve cuntadan emir alan Sıkı Yönetim Mahkemeleri'nin olduğunu...

İnsan Hakları ve Demokrasi Derneği Genel Başkanı Remzi Çayır, ülkenin hukuk alanında 12 Eylül askeri darbe döneminin şartlarıyla örtüştüğünü söyledi. 12 Eylül'de Kenan Evren ve cuntadan emir alan Sıkı Yönetim Mahkemeleri'nin olduğunu belirten Çayır, günümüzde iktidarın algı operasyonuna bağlı kurulan Sulh Ceza Hakimliği savcı ve hakimlerinin kendi inisiyatifleriyle değil siyasi işaretle çalışma yaptıklarını kaydetti.

Çayır, Antalya'nın Manavgat ilçesi Alperen Ocakları'nda yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'nin 28 Şubat postmodern darbenin daha katı şartlarını yaşadığını söyledi. Siyasi iktidarın işaretiyle polislere yönelik yapılanların hukuksuzluğun Kenan Evren'in sıkı yönetim mahkemeleriyle uyuştuğunu belirten Çayır, "Günümüzde 12 Eylül'de olduğu gibi asker kılıklı, silahlı hukukçular olmasa bile siyasi iktidardan işaret alan cübbeli yargıçlar var. Silahlı olmayan cübbeli yargıçlar, siyasi iktidardan emir alarak polisleri gözaltına alıyor. Dünkü yargıçlar Kenan Evren'den emir alıyordu, bugünküler ise iktidardan emir alıyor. Siyasi işaretle hukuk tesis edilmez." diye konuştu.

İktidarın ve yandaşlarının toplumda algı oluşturmada mahir olduğunu belirten Çayır, polislere yönelik operasyonun da tamamen algı olduğunu kaydetti.

Gezi Park'ı eylemleri sonrası bir televizyon kanalında katıldığı açık oturumda katılımcı birisinin 'Sandıktan gelen, sandıkta gitmeli' sözü sonrası kendisininde, 'evin içindekilerde kendilerini bu olay sonrası gözden geçirmeli' deyince katılımcıların programı terk etmekle tehdit ettiğini belirten Çayır, kendisinin de siz rahatsız olmayın ben kendim giderim dediğini ifade etti.

Programda reklam arasında, programı yönetenin; '(Remzi Bey, siz ne yapıyorsunuz Gezi Park'cılar Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerine çok geliyor, 'algı oluşturmamız gerekir' dediğini vurgulayan Çayır, kendisinin bir algı oluşturmacı olmadığını, kendi özgür fikirlerini söylemeye geldiğini belirterek, programı terk ettiğini kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.