Çayın Taştığı Terme'de Gün Boyu Kırmızı Alarm Verildi

Çayın Taştığı Terme'de Gün Boyu Kırmızı Alarm Verildi

Samsun’un Terme ilçesinde etkili olan sağanak, şehir merkezinden geçen Terme Çayı'nı taşırdı. Birçok mahalle, sel sularından nasibini aldı.Gece saatlerinde başlayan ve etkisini arttıran sağanak sebebiyle Terme Çayı taşıp irçok mahalleyi...

Samsun’un Terme ilçesinde etkili olan sağanak, şehir merkezinden geçen Terme Çayı'nı taşırdı. Birçok mahalle, sel sularından nasibini aldı.

Gece saatlerinde başlayan ve etkisini arttıran sağanak sebebiyle Terme Çayı taşıp irçok mahalleyi su basınca kırmızı alarm verildi. Vatandaşlar, devamlı anonslarla uyarılarak tedbirli olmaları istendi. Belediye ekipleri de sel sularına müdahale etmeye çalıştı. İlçedeki birçok köprü, tehlikeli görülerek yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Olay yerine giden AFAD ve SASKİ ekipleri de incelemelerde bulundu.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, AFAD ekiplerinden bilgi alarak, gerekebilecek önlemleri konuştu. Başkan Kul, yaptığı açıklamada, “Yıllar önce yapılan hesapsız planlar, bugün bizlere bunları yaşatıyor. Irmak yatağını düzenli bir şekilde koruyamadığımız için bu sonuç ortaya çıktı. Doğa her zaman kendine yapılan müdahalelere cevap veriyor. Biz bundan sonraki aşamada mutlaka planlı bir şekilde, DSİ ve diğer kurumlarla çalışmalar yapacağız. Terme’de kentsel dönüşüm şart. Irmak yatağında balıkçılarımız var, evler var, apartmanlar var. Artık Çarşamba’yı sel, türkülerde alıyor. Yağmur yağdığında Samsun’da sel açışından tehlikeli olan yer Terme’dir. İnşallah 2015 yılı yatırım programına, buraya yapılacak çalışmalar da alınır. Her yağmurda yüreğimiz ağzımıza geliyor. İnşallah can kaybı yaşanmadan bu durumu atlatırız. Tedbirlerimizi almaya çalışıyoruz.” dedi.

Su seviyesinin artmaya devam etmesi vatandaşları daha çok tedirgin ederken belediye ekipleri de tedbirleri üst seviyeye çıkardı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.