Çarşı Pazarda Bayram Bereketi

Çarşı Pazarda Bayram Bereketi

Kurban Bayramı öncesi Sivas'ta vatandaşlar, bayrama hazırlık yapmak üzere alışverişe çıktı. Çarşı pazarın bayram bereketi nedeniyle dolup taştığı Sivas'ta, merdiven altı tatlı, dondurma ve bayram şekerleri satışlarına karşı denetimler...

Kurban Bayramı öncesi Sivas'ta vatandaşlar, bayrama hazırlık yapmak üzere alışverişe çıktı. Çarşı pazarın bayram bereketi nedeniyle dolup taştığı Sivas'ta, merdiven altı tatlı, dondurma ve bayram şekerleri satışlarına karşı denetimler artırıldı.

Vatandaşlar Sivas'ta Kurban Bayramı alışverişi için Perakende Sebze Hali, Şıracılar Hanı olarak bilinen Subaşı Hanı, Atatürk ve Sirer caddelerini tercih etti. Vatandaşlar, bayram şekeri, kolonya, yaprak ve aşure malzemesi ile et kesmek üzere malzeme almak için tezgâhları dolaştı. Aşure için ceviz, incir, fındık, kuru üzüm en çok satılan ürünler oldu.

Etli yaprak almak için de vatandaşlar ince eleyip sık dokudu. Bayramın olmazsa olmazı şeker ve kolonya da vatandaşlardan ilgi gördü. Bu arada bayramın değişmez ikramı baklava da vatandaşların tercihlerinden biriydi. 9 liradan 50 liraya kadar fiyatları değişen tatlılılara vatandaşlar ilgi gösterdi.

Kurban kesecek vatandaşların alması için esnaflar tezgâhlarını et kütüğü, et çekme makinesi, bıçak, nacak, bileyici, çengel, satır gibi malzemelerle donattı. Vatandaşlar en çok et kütüğü, satır ve bıçak almayı tercih etti.

Öte yandan Emniyet Müdürlüğü, bayram öncesi önemli uyarılarda bulundu. Emniyet'ten yapılan açıklamada, halkın huzur ve sükun içinde bir bayram geçirmesi, can ve mal güvenliklerinin sağlanması, asayişi bozabilecek her türlü tertip ve kanun dışı eylemlere tevessül edebilecek kişilerin etkisiz hale getirilerek buna benzer davranışların önlenmesi ve bu gibi olumsuzlukları vatandaşların anında 155 Polis İmdat Hattı'na bildirmeleri istendi. Emniyet güçleri sahte para ve dolandırıcılara karşı da teyakkuza geçti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.