Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Çarşaf Testi

Çarşaf Testi

CHP’nin çarşaf açılımı ve Kur’an kursu açılımını hayra yormuştuk. İnşallah sonu hayırlı olur demiştik. Biz, meseleye zahire göre yaklaşmıştık. Bize düşen de bu idi. Hüküm batına göre değil, zahire göre verilir.

CHP’nin zihniyetini,  amacını biliyoruz. İttihat ve Terakki zihniyetinin aynısıdır. İttihat ve Terakki, Ergenekon Terör Örgütü’nün diğer bir adıdır.

CHP, olumlu bir adım attığı zaman niyeti, dini istismardır; çıkarı için bunu yapıyor, seçim yatırımıdır, diyemiyoruz. Hayra yorumluyoruz. Kalbini yarıp bakacak halimiz yoktur.

Bir akın sırasında düşman bölgesinde bulunan bir kişi “lâ ilahe illâllah” deyip Müslümanlara selam verdiği halde Usame bin Zeyd, tarafından korkudan böyle davrandığını zannederek, katledilmiş ve sürüsüne el konulmuştu. Akın dönüşü durum Resulullah’a anlatılınca çok üzülmüş, hiddetlenmiş ve  “Kalbini yarıp baktınız da mı korkudan olduğunu anladınız!” buyurmuştur.

Bunun üzerine şu ayet-i kerime nazil olmuştur: “Ey iman edenler! Allah yolunda savaşa çıktığınız zaman iyi anlayıp dinleyin. Size selam verene, dünya hayatının geçici menfaatine göz dikerek ‘Sen mümin değilsin’ demeyin. Çünkü Allah’ın nezdinde sayısız ganimetler vardır. Önceden sizde böyle iken Allah size lütfetti; o halde iyi anlayıp dinleyin. Şüphesiz Allah bütün yaptıklarınızdan haberdardır” (1).

Dünya hayatının geçici menfaatine göz dikerek CHP’ye “Siz, bu açılımları dini istismar ederek, yerel seçimleri kazanmak için yapıyorsunuz!” demedik. Allah (c.c.), CHP’ye lütfederse kalbine iman yerleşir, dedik. İyi anlayıp dinlemek için meseleyi zaman bıraktık. Gördüğünüz gibi zaman bu meseleyi açığa çıkardı.

Şöyle ki: Birkaç kere CHP milletvekili aday adayı olmuş ve halen CHP üyesi olan Kıymet Özgür isimli yaşlı kadın, CHP’nin “Çarşaf Açılımı”nı protesto etmek ve bu konuda onların samimiyetini test etmek için İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Kemal Kılıçdarolu’nun Bağcılar’da seçim otobüsüne çarşaflı olarak biniyor. Olanları birlikte televizyon kanallarından seyrettik.

Yaşlı kadın zorla otobüsten indiriliyor. “AKP Provokatörü” dediler. Üzerine saldırdılar, yüzüne tükürdüler, çarşafını yırttılar! Yaşlı kadın,  “Ben CHP’liyim, CHP’nin çarşaf açılımını protesto etmek için Kılıçdaroğlu ile görüşmek istiyorum; şu elimdeki Kur’an-ı Kerimi ona vermek istiyorum.” diyor. CHP’liler, yaşlı kadını dinlemiyor, her biri bir üzerine yürüyerek hakaret ediyor… Yaşlı kadının ifadesine göre, kendine hakaret edenler,  “CHP’de Kuran yok demiş”…

Hâsılı CHP’nin iç yüzü bir daha ortaya çıktı. CHP’nin açılımlarını hayra yormasaydık, yanlış yapmış olurduk. Meseleyi zamana bıraktık, zaman meseleyi çözmüştür. Mümine yakışan davranış budur.

Samimi bir şekilde CHP’yi uyarıyoruz ve diyoruz ki, sadece münafıklar dini istismar eder, kendi siyasi ve ekonomik çıkarı için kullanır. 

Dini istismar eden ve dini kendi çıkarı için alet eden münafıklar tarih boyunca hep rezil olmuşlardır. Mesela dini istismar edip milletin parasını çarçur eden bazı holdinglerin akıbeti ortadadır. Bu sebeple CHP’yi samimi olmaya davet ediyor ve diyoruz ki, dine hizmet eden kazanır; çünkü müminin varlık sebebi budur.

Cenabı- Allah Kur’an-ı Kerimde şöyle buyurur: “Ey iman edenler! Eğer siz Allah’a (Allah’ın dinine) yardım ederseniz o da size yardım eder, ayaklarınızı kaydırmaz” (2).

-------------

Kaynaklar:

1. Nisa: 94

2. Muhammed: 7 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR