Çankırı'da 'Okullara Kadın Eli Değiyor"

Çankırı'da 'Okullara Kadın Eli Değiyor"

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında düzenlenen ‘Okullara Kadın Eli Değsin’ projesi ile 400 kişi iş sahibi oldu. Çankırı'da proje ile iş sahibi olmak için toplam 1.172 kişi başvuru yaptı. Noter...

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında düzenlenen ‘Okullara Kadın Eli Değsin’ projesi ile 400 kişi iş sahibi oldu. Çankırı'da proje ile iş sahibi olmak için toplam 1.172 kişi başvuru yaptı. Noter huzurunda yapılan kura çekimi neticesinde 245 kadın merkez, 165 kadın ise ilçelerdeki okullara görevlendirildi. Kadınlar 1 Ekim 2014 tarihinde göreve başlayacak, 15 Haziran 2015 tarihinde proje sonlandırılacak.

Kura çekimine Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İşkur İl Müdürü Muzaffer Çamurcu ve kadınlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan İşkur İl Müdürü Çamurcu, "Noter eşliğinde yapılan bu kuralara dışarıdan hiçbir şekilde alım olmayacaktır.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı ise şöyle konuştu: "Okullarımızın daha hijyenik hale gelmesi ve çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda bulunması bizim en asli görevimiz. Bu kura çekimlerinin adil bir şekilde yapılması ve kimseyi zan altında bırakmamak en çok önem verdiğimiz unsurdur.” şeklinde konuştu.

İlk kura çekimini yapan Valisi Vahdettin Özcan, kadınlara seslenerek, "Kura sonucu işe başlayacak herkese 960 ile 1000 lira arası para verilecek. Paranızı kendiniz harcayın. Artarsa eşinize verin.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.