Çankırı'da Öğretmenler Günü Kutlandı

Çankırı'da Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü 100. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla kutlandı. Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan törene Vali Vahdettin Özcan, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Mustafa Hacıbaloğlu, Belediye Başkanı İrfan...

24 Kasım Öğretmenler Günü 100. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla kutlandı. Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan törene Vali Vahdettin Özcan, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Mustafa Hacıbaloğlu, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Öğretmen Marşı’nın seslendirilmesi ile başlayan törende günün anlam ve önemi üzerine konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, “İnsanlığın tekamül sürecinde en ağır sorumluluğu anneler ve öğretmenler üstlenmiştir. Bu sorumluluk görev bilincinin en üst düzeyde olmasını ve fedakarlığı da beraberinde getirirken, mutlu bir yorgunluk ve huzur dolu bir ruh hali olarak tecelli eder.” dedi.

Duygularının yoğun, sevgilerinin fedakarca, sevinçlerinin mütevazi olduğunu ifade eden Yazıcı, “Ürünümüz vatanımızın biricik evlatlarıdır.” ifadelerini kullandı.

Emekli öğretmen ve personele Vali Özcan “Hizmet Şeref Belgeleri”, Garnizon Komutanı Hacıbaloğlu tarafından plaket, Başkan Dinç tarafından hediyeleri takdim edildi. Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına konuşan Refika Koç, “Öğretmenlik tarih boyunca kutsal bir meslek olarak görülmüştür. Öğretmenlik arkadaş, anne, baba olabilmektir” dedi.

Mesleğe yeni giren öğretmenlerin yemin etmesi ile devam eden tören Selehattin inal Güzel Sanatlar Lisesi Türk Halk Müziği Topluluğu’nun müzik dinletisi ile sona erdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.