Sabit Horasan

Sabit Horasan

Canımız çok sıkıldı ama!..

Canımız çok sıkıldı ama!..

KONYASPOR’UN, Karabük deplasmanında aldığı yenilgiyi değil sonuca üzüldük.. Nihayetinde, lider ile hem de deplasmanda oynadık. Lig ikinciliği için Kartal’ın en yakın rakibi Bucaspor’un, Adana deplasmanında aldığı galibiyet ise, canımızı sıktı.. Böyle bir sonucu beklemiyorduk.. En iyi sonuç beraberlik olmalıydı.. Bu bizim gönlümüzden geçen sonuçtu. Hatta, ev sahibi Adanaspor’un kazanması da bizim için önemli avantajdı.. Ama olmadı.. Tabi ki  yapılacak bir şeyde yok.. Futbolda böyle sonuçlar ne yazık ki oluyor.. bundan sonra da bu tür sürpriz sonuçlara hazırlıklı olmalıyız (!). Gerek zirve olsun, gerekse dipte yer alan takımlar, her maça kazanmak için çıkacaklar. Bu nedenle, her karşılaşma derbi havasında geçecek..

…  
KONYASPOR için her şey bitmiş değil.. Daha önümüzde koca bir 10 hafta ve tam 30 puan var.. Lig sonuna kadar her şey değişebilir. Konyaspor’u ligin ilk yarısında 37 puanla zirveye taşıyan futbolcuların kalan haftalarda da gerçek güçlerini göstermeleri, yönetimle birlikte Konya’yı yönetenlerin ve iş adamlarının görevlerini yerine getirmeleri, teknik adamların daha dikkatli  davranmaları, kısacası, Konya’da Konyaspor adına birlik olunması, tüm kesimlerin omuz omuza vermesi halinde başarılmayacak zorluk yoktur. İnanıyoruz, ligin sonunda başarıya ulaşan ve Süper Lige çıkan takım Konyaspor olacaktır.. Ama, bu sadece bizim inanmamızla bitmiyor.. Yöneticisi, teknik adamı, futbolcusu ve taraftarı da bu düşüncede olmalı.. Dahası, Konya inanmalı.. 

LİGDE kalan 10 hafta da yönetici ve teknik adamların yapacakları en iyi çalışma, motivasyon olacaktır. Antrenmanlarda teknik ve taktik çalışmalar kadar moral motivasyonu çalışmalarına da ağırlık verilmeli –ki, bu da yapılıyor sanırım..-  O zaman iş, ödemelerin zamanında yapılmasına, futbolcuların maçlarda, tüm Konya’nın arkalarında olduğunu hissetmelerine kalıyor.. Konyaspor taraftarları ve Konyalı iş adamları da bunu esirgememeliler.. Çünkü, bu Konya ve Konyaspor davası.  Pazartesi günü, Karşıyaka maçından başlayarak taraftarların iç sahadaki tüm karşılaşmalarda tribünleri doldurmaları bir Konyasporlu’luk görevi olmalıdır. Ancak, taraftarların tezahüratlarında kuru gürültü yerine sürekli takımı desteklemeleri daha yararlı olacaktır.. 

BANK Asya 1. ligde kalan 10 hafta da nefesler kesilecek.  56 puanlı lider Karabükspor, matematiksel olmasa da işi hemen hemen bitirdi..  Büyük bir aksilik olmaması halinde Karabükspor Süper lige adım attı gibi.. İkincilik yarışı Bucaspor, Konyaspor, Altay ve Adanaspor arasında geçecek.. Üzüntümüz, Konyaspor’un bir ilçesi büyüklüğündeki Buca ve Karabük’ün takımlarının futbolda bizim üzerimizde olması.. Eee, ne demeli, “iş bilen, kılıç kuşananın.” İnanacaksın, işini iyi yapacaksın ki, başarasın.. Şu anki görünüşe göre, yarışta Bucaspor bir adım önde.. Ama, Bucaspor’un zor maçları var.. Elbette ki Konyaspor’un maçları da kolay değil, ancak, daha tecrübeli bir kadroya sahip yeşil-beyazlı ekip rakiplerini geride bırakarak 10 hafta sonunda mutlu sona ulaşan taraf olacaktır. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR