Çanakkale'de Gıda Ve Tarım Fuarı Düzenlenecek

Çanakkale'de Gıda Ve Tarım Fuarı Düzenlenecek

Çanakkale'de bazı kurum ver kuruluşun desteğiyle Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümünde EXPOTROİA-Gıda ve Tarım Fuarı açılacak. Fuar, 14-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.100. Yıl EXPOTROİA Gıda ve Tarım...

Çanakkale'de bazı kurum ver kuruluşun desteğiyle Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümünde EXPOTROİA-Gıda ve Tarım Fuarı açılacak. Fuar, 14-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

100. Yıl EXPOTROİA Gıda ve Tarım Fuarı için hazırlıklar devam ediyor. Şehrin önemli markası, her geçen gün büyüyen ve 2015 yılında farklı bir alanda, farklı bir anlayışla düzenlenecek olan fuar hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bin 500 metrekarelik kapalı alanda, gıda firmaları başta olmak üzere tarım ve hayvancılık firmaları, açık alanda ise tarım ve hayvancılık sektöründen zirai ilaç, tohum ve gübre firmaları yer alacak. Bununla birlikte açık alanda tarımsal mekanizasyon, ekipman, traktör ve biçerdöver firmaları da yer alacak. Makine deneme için ayrılacak ortak deneme alanında ise bütün mekanizasyon firmaları, sırayla deneme gösterileri yapacak. Çim alanda ise bütün sivil toplum kuruluşları, tarım kooperatifleri, dernekler, kamu kurum ve kuruluşları fuara renk katacak. Özel hayvancılık bölümünde, hayvancılık yarışmaları düzenlenecek. Toplamda 4 bin 700 metrekare alanda yapılacak fuarın yaklaşık maliyeti 1 milyon TL olacak.

Fuar hakkında bilgi veren ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu, 100. yıla önem verdiklerini belirterek, "Uluslararası bir fuar yapmak noktasında ve Çanakkalemiz'i tanıtmak, kendi ürünlerimizi tanıtabilmek ve ortak olarak da diğer kurumlarla birlikte 100. yılda önemli bir organizasyon olduğunu düşünüyoruz." dedi. Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus ise 100. yılda 20’ye yakın kurumun birleşerek fuar organizasyonunda biraraya geldiğini söyledi. Ulus, "100. yılda yapacağımız bu etkinlik, belki de 100. yılda yapılacak tüm etkinliklerin en önemlisi diye düşünüyorum. Tarım kesimi açısından önemli bir etkinlik. İnşallah 100. yılda Çanakkale’yi tanıtıma katkı sağlamak, Çanakkale’yi ön plana çıkarmak içinde biz vargücümüzle çalışıyoruz. İnşallah 100. yıl etkinlikleri kapsamında da damgasını vurur diye düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü',nde yaklaşık 5 bin çiftçinin katılımının beklendiği fuarda, 100 yıl önce burada savaşmış olan Almanya, Avustralya, İngiltere gibi ülkelerden gelerler buluşacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.