Çanakkale Şehitler Abidesi'nde Bayram Namazı

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde Bayram Namazı

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde ilk defa bayram namazı kılındı. Bayramlaşmaya Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı. Ramazan boyunca abidede düzenlenen iftar programının ardından Çanakkale Valiliği bu yıl resmi bayramlaşma programının...

Çanakkale Şehitler Abidesi'nde ilk defa bayram namazı kılındı. Bayramlaşmaya Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.

Ramazan boyunca abidede düzenlenen iftar programının ardından Çanakkale Valiliği bu yıl resmi bayramlaşma programının da burada yapılmasına karar verdi. Sabah erken saatlerde protokol ve vatandaşlar, araçlarla Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Çanakkale Şehitler Abidesi'ne akın etti. Abidenin önünde bulunan tören alanına kurulan kilimler üzerine oturan vatandaşlar, imam tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi. Daha sonra sabah namazına duruldu. Namazda bayanlar da ayrılmış bölümde yerini aldı. Kılınan namazın ardından dua edildi.

Kılınan namazın ve okunan duanın ardından açıklama yapan Bakan Müezzinoğlu, Şehitler Abidesi'nin önemine değindi. Müezzinoğlu, "Bizim bugün medeniyetimizin boğulmak istendiği, tarihten silinmek istendiği bir süreçte 99 yıl önce bu topraklarda Çanakkale geçilmez diyerek bağımsızlık mücadelesini ay yıldızlı bayrağın göklerde dalgalanma mücadelesinin, ezanın Kur'an-ın mücadelesini, ezanların okunmasının mücadelesinin ruhunun tarihi geleceğe yansıtıldığı bir bölgedeyiz. Buranın ruhunu anlatabilmek herhalde çok mümkün değil. Umut ederim ki buralarda bu milletin tarihi geçmişten gelen değerlerini tarihi geleceğe taşıyacak o anlayışı yeniden milletçe sahiplenmemiz gereken bir mekandayız. Hele bir bayram gününde bayram namazını burada kılmak, şehitlerimizin ruhu ile bütünleşebilmek ve o ruhu yansıtabilmek son derece önemli bir gün oldu." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.