Çanakkale Savaşı’nda Allah yardım etti

Çanakkale Savaşı’nda Allah yardım etti

Enderun Mezunlar Derneği tarafından okul konferans salonunda Tarihçi - Yazar Ekrem Şama’nın katılımı ile “İnancın Zaferi: Çanakkale” konulu bir konferans düzenlendi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta konuşan Ekrem Şama, “Çanakkale'de elde edilen zaferler Allah'ın açık yardımlarıyla gerçekleştirildi” dedi. Çanakkale zaferinin arkasındaki sırrın tüm dünya devletleri arasında yıllarca tartışıldığını belirten Şama: “Çanakkale'de savaşan Müslüman askerlerin ümmet şuuruyla hareket edip cihat ettikleri için Allah'ın açık şekilde yardımlarını gördüler. 9 Ocak 1916 tarihi,  Çanakkale Zaferi'nin asıl yıl dönümüdür. Bu tarih Çanakkale cephesinden son düşman askerlerinin kaçtığı tarihtir. Mağlubiyeti kabul etmiş olarak, yenilmezlik unvanlarını bırakarak, Mehmetçiğin süngüsünü öperek ve bütün dünyaya rezil olarak. Defalarca saldırdılar ama Mehmetçik cihat şuuru ve Çanakkale ruhu ile düşmanı her defasında mağlup ve perişan etmeyi başardı. Ordularının yarısını 19 Aralık 1915'te, kalanını da 9 Ocak 1916 da gece karanlığında gemilere bindirip kaçtılar.  Çanakkale zaferi Mehmetçiğin, üzerine düşen her görevi büyük bir fedakarlık, kahramanlık, gayret ve aşkla yerine getirmesi üzerine, Allah'ın Kuran'ında vaad ettiği yardımları alması ile kazanılabilmiştir” ifadelerine yer verdi.

GENÇLERE GÜZEL ÖRNEKLER VAR

Çanakkale Zaferi'nin bilinmeyen yönlerini de anlatan Şama, şöyle konuştu: “600 yıl dünyaya hükmeden Osmanlı Devleti Haçlı sömürülerine engel oldu. Çanakkale Savaşı Haçlı zihniyetinin dünyayı sömürebilmek ve Osmanlı'daki hilafeti yıkmak için yapıldı. Yenilmez İngiliz ve Fransız krallıkları Çanakkale'de hezimete uğradı. Anadolu’da 15-60 yaş arası erkek kalmamıştı. Artık yaşa göre değil baskülde kiloya göre 45 kilodan fazla olanları askerliğe aldılar. Çanakkale öyle bir yerdi ki metrekareye 5 litre kan düştü. Sonunda Sevr anlaşması Çanakkale’nin rüzgarıyla yırtıldı.” Tarih kitaplarında ve rehberlerin Çanakkale Zaferi'nde hep 57'nci alaydan bahsettiğini vurgulayan Şama, yüzde 90'nı şehit olan 27'nci alaydan kimsenin bahsetmediğine dikkati çekti. Gençlere milli kahramanlarımızın iyi öğretilmesi gerektiğine vurgu yapan Şama, "Gençlerimiz ne yazık ki sarhoşların kahramanlarını iyi biliyor. Raki, Rambo'yu izleyerek büyüdüler. Bizler gençlerimize Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş gibi kahramanlarımızı anlatmalıyız ki onları örnek alsınlar. Bu gün medyada Seyit Onbaşı'nın neden bir filmi yok. Artık bunların yapılması gerekir" şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Okul Müdürü Said Turgut Şama’ya hediye takdiminde bulundu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.