Nazmiye Gülbaş

Nazmiye Gülbaş

Çanakkale Savaşı bitmedi

Çanakkale Savaşı bitmedi

Birkaç gün sonra 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yıldönümü.

Tarihçiler Çanakkale Savaşı hakkında dünya tarihinde böyle dehşetengiz bir savaşın yaşanmadığından bahsederler.

Osmanlıyı parçalamak için 7 düvel o güne kadar görülmemiş bir orantısız güç ile Osmanlı Devleti’ne saldırmıştı. Hak ile Batıl mücadelesinin en tipik örneklerindendir Çanakkale Savaşı.

Savaş sonrası İngiliz Harbiye Nazırı Winston Churchill, ''Anlamıyor musunuz, biz Çanakkale’de Türklerle değil Allah ile harp ettik! Tabii ki yenildik.” diyerek bunu izah etmiş zaten.

Churchill, Avam Kamarası'nda 1932 yılında şu tespitleri sıralamıştı. ''Bugün sizlere ebedi bir düşman ve onu imha politikasından bahsedeceğim. Bu düşman Müslüman Türklerdir. Nasıl ki atalarımız Amerika Kıtasına gidip, oradaki yerli kabileleri kıyıma tabi tuttular ve onları imha ettilerse, bizler de bugün Asya’nın beyaz Kızılderilileri olan Türkleri öyle imha etmeli, kalanları ise sürüp, geldikleri doğuya, Asya’ya atmalıyız… Eğer Türkler’in elinden “Kur’an-ı alamazsanız, onları mümkün değil yenemezsiniz. Öyleyse şimdiden Türkiye’ye karşı dinsizlik silahlarını çevirerek, onları en hassas imanlı kalplerinden vurmaya hazır oluruz.”

Hiç geriye gitmeye gerek yok günümüzdeki Eğitim Sistemi ile nesillerin nasıl batı kültürü ile yetiştirildiğini görebilirsiniz. 

Televizyon ekranlarında nasıl bir ahlak ve maneviyat ifsadı olduğu ortada.

O gün Türk, Kürt, Laz, Çerkez... omuz omuza saf tutup, koyun koyuna savaşırken, bugün birbirini koynundan vurdurup, bizi bölmek istemiyorlar mı?

Kınalı Kuzular 15 yaşında Çanakkale'de şehit olurken bugün 15... 11 yaşındaki çocuklarımızı uyuşturucuya kurban vermiyor muyuz?

Çanakkale'de babası ile savaşa katılan 12 yaşındaki Nezehat Onbaşı vardı. Bugün 12 yaşındaki kızları bırakın cepheye göndermek bakkala dahi gönderebiliyor musunuz?

Yine cephede 20'sinde bir kızımızı Anzak askerileri vurmuştu. Şimdilerde 20 yaşındaki kızlarımız tecavüz edilip öldürülüyor... Buna lanet eden eğitimciler cinsel taciz de bulunmuyor mu kızlara?

Vatan toprağı için 250 binden fazla şehit verdik Çanakkale de. ''Toprak Satış Kanunu'' ile yabancılara toprak satışı 25 hektardan 600 hektara çıkartılarak, kan ile alınan toprakların para ile satılabileceğini göstermediler mi bu günlerde?

Üstelik Avrupa Birliğine girmek için çıkartılmadı mı bunca yasa? 

Zina İslam da suç iken imanımızdan vurmamış mı İngiliz?

Bize İsviçre Anayasası, İtalyan Ceza Hukuku ile adalet sağlanacak derlerken dünyanın en büyük Adliye Binası (İstanbul Adalet Sarayı) açılmadı mı 2013’te?

Her yıl Çanakkale Deniz Zaferimizin yıldönümü hamasi nutuklar eşliğinde kutlanır ülkemizde. İngiliz, Batılı devletler bu hulyadan vazgeçmemiş gibi, ''Şafak Ayinleri'' düzenleniyor Anzak Koyu'nda... (7 düvel, 5 çayına gelmişti sanki 1914’de!)

O gün Müslüman devletlerin hamisi iken, bugün BOP (Büyük Ortadoğu Projesi)nin eş başkanlarından birisi de Türkiye’yi yönetenler...  ABD'ye kadim dost diyenler, İsrail'e muhtaç ettirdiler(!) şimdilerde.

Osmanlı Devleti o zaman bir çok eğitimli insanını şehit vermişti Çanakkale’de.

Galatasaray, Konya, İzmir Liseleri o yıl hiç mezun veremedi. Tüm öğrencileri şehit oldu. Daha nice okullardan çocuklarımızı kaybettik o cephelerde.

Asıl sorun da bu idi zaten. Bir devlet düşünün ki eğitim camiasının çoğunu kaybetmiş, savaştan yaralı çıkmış, Batı dayatmaları ile bir çok devrim yasaları çıkartılmış!..

Bir gecede neler değişmişti neler... Bu kirli savaş devam ediyor dayatılan ve yeni çıkan yasaları da düşününce.

O gün düşman 7 düvel olsa da karşımızdaydı. Bugünse düşman belli değilken, düşmanı tariften bile aciz bir kitle var ne yazık!

Sözün özü Savaş henüz bitmedi, kazanan da kaybeden de henüz belli değil!..

Selam ve dua ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nazmiye Gülbaş Arşivi
SON YAZILAR