Çanakkale Savaş Müzesi Otobüsü Sakarya'da

Çanakkale Savaş Müzesi Otobüsü Sakarya'da

Çanakkale Savaşı’nda kullanılan tarihi eserlerin yer aldığı, Çanakkale Gezici Savaş Müzesi Otobüsü, Sakarya'da halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.Çanakkale Şehitleri Tanıtım ve Araştırma Derneği tarafından şehre gelen gezici müzede,...

Çanakkale Savaşı’nda kullanılan tarihi eserlerin yer aldığı, Çanakkale Gezici Savaş Müzesi Otobüsü, Sakarya'da halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Çanakkale Şehitleri Tanıtım ve Araştırma Derneği tarafından şehre gelen gezici müzede, Çanakkale ve Türkiye’nin değişik bölgelerinden toplanan savaşta kullanılan eşyalar ile belgeler sergileniyor. Kent Meydanı'nda kapılarını açan müze, vatandaşlarca ziyaret ediliyor.

Müze yetkilisi Yücel Geçim, Çanakkale şehitlerinin milli, manevi değerlerini ve Çanakkale’de yaşananları anlatmak ve verilen mücadeleye şahit olmaları ve Çanakkale’ye gidemeyenlerin tarihi daha yakından tanıyabilmeleri için Türkiye’yi karış karış gezdiklerini söyledi.

28 Ağustos'a kadar müzenin Sakarya'da bulunacağını kaydeden Geçim; "Müzemizde Çanakkale destanını anlatan fotoğraflar, mektuplar, hatıralar, mermiler, savaşta kullanılan alet, silah gibi envanterler bulunuyor" dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.