Can Dündar'a fahri hemşehrilik

Can Dündar'a fahri hemşehrilik

Hakkında yakalama kararı olan Can Dündar'a Paris'te nişan verildi.

Türkiye'de hakkında yürütülen soruşturmalardan yakalama kararı bulunan Can Dündar'a Paris'te fahri hemşehrilik nişanı verildi.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo tarafından bizzat takdim edilen nişan ünlü gazeteci Can Dündar'ı oldukça mutlu etti.

Türkiye'de hakkında yakalama kararı olan Dündar,  Almanya Cumhurbaşkanı tarafından kabul edildikten sonra Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo tarafından belediye binasında düzenlenen törenle fahri hemşehrilik nişanı aldı.

Hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle yurtdışına çıkan ve haziran ayından bu yana Almanya'da bulunan Can Dündar, Bellevue Sarayı'nda Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck tarafından kabul edilmişti.

Dündar'a daha önce Alman makamları tarafından geçici pasaport verilmişti. Yalnızca istisnai durumlarda verilen geçici pasaport “yabancılar için seyahat belgesi” ya da Almanca adıyla “Reiseausweis für Auslaender” olarak da biliniyor.

15 Temmuz darbe girişiminden önce Almanya’ya gelen Can Dündar hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde pazartesi günü yakalama emri düzenlenmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, aralarında Dündar’ın da bulunduğu Cumhuriyet ve gazetenin imtiyaz sahibi konumundaki vakıf yöneticileri hattında “PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine müzahir olduklarına”, 15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre önce darbe meşrulaştırıcı yayınlar yapıldığına dair iddia ve tespitler üzerine, "FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlarından soruşturma başlatıldığı ifade edilmişti.

Can Dündar ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetmişti.

TRT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.