Can Dündar: Elimizde silah ve sopalarla bekledik

Can Dündar: Elimizde silah ve sopalarla bekledik

Cumhuriyet gazetesi yazarı Can Dündar, Charlie Hebdo'nun Türkçe baskısını yayınladıkları gün, ellerinde silah ve sopayla binada beklediklerini söyledi.

Almanya'nın Köln kentinde, Gazeteci Uğur Mumcu ile Şair Nazım Hikmet için anma düzenlendi.

Köln Üniversitesine düzenlenen anmada Cumhuriyet gazetesi yazarı Can Dündar da konuştu. Gazetede Hz. Muhammed karikatürü yer alan Charlie Hebdo dergisinin Türkçe baskısını yayınladıkları gün, ellerinde silah ve sopalarla beklediklerini anlattı.

Can Dündar şunları söyledi:

"HAKİKATEN SAFLARI SIKLAŞTIRALIM"

"Charlie Hebdo'ya yapılan kanlı baskın bu karanlığın, bu yobazlığın uluslararası çapta yaygınlaştığını gösteren çok önemli bir ölçüydü. Aynı günlerde biz Cumhuriyet Gazetesi'nde dergiyi yeniden bastığımız için benzer bir baskını iki hafta önce kimimizin elinde silah kimimizin elinde sopayla bekledik. Böyle bir ülkeden bahsediyoruz. Buna rağmen gazetecilik yapmaktan söz ediyoruz. Size sadece şunu söylemek isterim. Ne olur ölenlerin arkasından gözyaşı dökmek yerine yaşayanlara sahip çıkalım. İleride bizim filmleri de izleyip, 'ya iyi çocuklardı filan' demek yerine yazılanın, yapılanın yanında duralım; hakikaten safları sıklaştıralım. Ne olur bize zırh olun, kol kanat gerin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.