Camilerde 'Açık Kapı Günü' Önyargıları Bertaraf Edecek

Camilerde 'Açık Kapı Günü' Önyargıları Bertaraf Edecek

Almanya’daki binlerce cami, arefe gününe denk gelen 3 Ekim Almanya Birleşme Günü’nde düzenleyecekleri Camilerde Açık Kapı Günü (TOM) ile İslam’a karşı son dönemde kafalarda oluşan önyargıların giderilmesine katkıda bulunacak. 10...

Almanya’daki binlerce cami, arefe gününe denk gelen 3 Ekim Almanya Birleşme Günü’nde düzenleyecekleri Camilerde Açık Kapı Günü (TOM) ile İslam’a karşı son dönemde kafalarda oluşan önyargıların giderilmesine katkıda bulunacak. 10 binlerce Alman konuğun akın etmesi beklenen TOM ile ilgili olarak KRM yetkilileri, gelen her sorunun cevaplandırılacağına dikkat çekti.

Almanya’da camilerin 1997 yılından beri 3 Ekim Almanya Birleşme Günü’nde gerçekleştirdikleri Camilerde Açık Kapı Günü (TOM), terör örgütü IŞİD zulmünün de etkisiyle oluşan yeni önyargılar nedeniyle bu yıl ayrı bir önem taşıyor. Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) bünyesindeki DİTİB, Islamrat-IGMG, VIKZ ve ZMD’ye bağlı 2 binin üzerinde cami bu yılarefe ve Cuma gününe denk gelen 3 Ekim’deki Açık Kapı Günü’nde yine 10 binlerce Alman konuğu ağırlayacak.

Bu yıl, “Sosyal Sorumluluk – Müslümanlar Toplum İçin İnsiyatif Alıyor” ana konusunun işleneceği TOM’da, gerekkonu, gerekse rehberlerin gelen soruları cevaplamalarıyla önyargılar bertaraf edilmeye, kafalardaki soru işaretleri aydınlatılmaya çalışılacak.TOM’da bu yıl özellikle Kurban bağlamında Müslümanların topluma karşı sosyal yükümlülükleri ve yaptıkları hayırlarla dünyala katkıları üzerinde durulacak.

Dün KRM sözcülüğünü devralan Erol Pürlü (VIKZ), TOM’u 4-5 yıldır bir konu seçerek gerçekleştirdirdiklerini kaydetti. Zaman’a konuşan Pürlü “Örneğin İslamiyette Sanat’ı işlemiştik önceki yıllarda. Bu yıl ise sosyal sorumluğu işliyoruz, İslamiyetin farklı yönlerini göstermiş oluyoruz. Bu da gelen insanlarda, kamuoyunda algılanan resimden daha müspet bir resim oluşturuyor.” dedi.

Terör örgütü IŞİD’in etkisiyle oluşan İslam’a karşı önyargılarla ilgili konuşan Pürlü, “Açık Kapı Günleri bu önyargıların kalkmasına bir nebze katkı yapacaktır. Cami günlerinde bu konularda sorular gelirse görevli arkadaşlarımız hazırlıklı. Cevap verme imkanına sahip değil iseler başka bir uzmana havale etmelerini tavsiye ediyoruz. Seçtiğimiz konuyla da, Müslümanların sosyal sorumluluk taşıdıklarını, her yerde bu sorumlulukları ifa etmeleri gerektiğini ifade etmiş oluyoruz.” dedi.

"CAMİLERDE AÇIK KAPI GÜNÜ YANLIŞ ALGILARI TELAFİ ETME GAYRETİDİR"

30 Eylül’e kadar KRM dönem sözcüsü olan ve TOM çalışmalarını koordine eden Ali Kızılkaya (Islamrat) ise İslam’ın Müslümanlara yüklediği “hayırseverlik, yardımlaşma” gibi yükümlülükleri Almanlara tanıtmak istediklerini kaydetti. Bu yılki özel durumla ilgili olarak Kızılkaya, “İslam’la ilgili her türlü soruların gelmesini arzu da ediyoruz. Açık Kapı Günü’nün maksadı zaten hem toplumu bilgilendirmek, hem de yanlış algıları telafi etme gayretidir. Camide yaşanan İslam’ı yerinde gördüğü zaman bu yanlış algıları telafi konusunda ciddi bir katkı sağlayacaktır. Merak edilen sorulara da cevap vererek insanlar yanlış algıya karşı bilgilenecektir.” dedi.

3 Ekim Birleşme Günü’nde TOM’un sembolik önemine dikkat çeken Kızılkaya, “Müslümanların da, İslam’ın da Almanya’nın bir parçası olduğunu vurgulama maksatlı.” dedi.

GMG Genel Sekreteri Mustafa Yeneroğlu ise TOM kapsamında 130’u aşkın IGMG camiinin de bulunduğu yüzlerce caminin özel programlar ve tanıtımlar gerçekleştireceğini hatırlattı, “Biz, birçok Müslüman derneğinde zaten senelerden beri var olan bu sorumluluk olgusunu görünür kılmak arzusundayız.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.