Cameron: İskoçya’nın Bağımsızlığı Meselesi Bir Nesil İçin Halledildi

Cameron: İskoçya’nın Bağımsızlığı Meselesi Bir Nesil İçin Halledildi

İngiltere Başbakanı David Cameron, İskoçların açık ara Birleşik Krallık içinde kalmaya karar verdiğini ve bağımsızlık meselesinin bir nesil için hallolduğunu söyledi.Konutundan çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan David Cameron,...

İngiltere Başbakanı David Cameron, İskoçların açık ara Birleşik Krallık içinde kalmaya karar verdiğini ve bağımsızlık meselesinin bir nesil için hallolduğunu söyledi.

Konutundan çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan David Cameron, “Tartışmalar bir nesil için sona erdi. İskoça halkının iradesini öğrendik. Artık yeni bir oylama olamaz.” dedi.

Başbakan Cameron, bundan sonra İngiltere de dahil olmak üzere tüm Britanya’da yeni dengelerin oluşacağını, İskoçya’nın yetkilerini artıracak kanunların da Ocak ayında çıkarılacağını dile getirdi. Cameron, İskoçların Birleşik Krallık içinde kalması halinde Endinburgh’a daha fazla otonomi tanınacağı sözünü vermişti.

Cameron, Birleşik Krallık’ı oluşturan İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’nın vergi ve harcama konularıyla ilgili parlamentolarında ayrı ayrı kararlar alabileceğini dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.