Cameron: Işid, Şimdiye Kadarki En Büyük Terör Tehdidi

Cameron: Işid, Şimdiye Kadarki En Büyük Terör Tehdidi

İngiliz hükümeti, son zamanlarda Irak ve Suriye’de gelişen radikal selefi örgüt IŞİD'in yaptığı eylemlerle, terör tehlikesinin “ciddi” seviyeye ulaştığını açıkladı.İngiltere Başbakanı David Cameron, IŞİD'in gazeteci James Foley’nin...

İngiliz hükümeti, son zamanlarda Irak ve Suriye’de gelişen radikal selefi örgüt IŞİD'in yaptığı eylemlerle, terör tehlikesinin “ciddi” seviyeye ulaştığını açıkladı.

İngiltere Başbakanı David Cameron, IŞİD'in gazeteci James Foley’nin öldürülmesini sadece yabancı bir ülkede yaşanmış bir terör eylemi olarak değerlendirmenin mümkün olmadığını söyledi.

Şimdiye kadar Britanya için en büyük tehditin IŞİD olduğunu sözlerine ekleyen Cameron, durumu sadece bir terör örgütü olarak değerlendirmenin yetersiz olduğunu, örgütün giderek tehlikeli boyuta ulaştığını ifade etti.

Yakın zamanda militanları nasıl durduracaklarına dair planlarını açıklayacağını söyleyen Başbakan Cameron, sadece ülke dışında oluşan tehditlere karşı değil, ülke içinde var olan tehditlerle de müdahale edeceklerini belirtti.

Bu arada İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, olası bir terör saldırısı ihtimaline karşı ellerine herhangi bir istihbarat gelmediğini, fakat her ihtimali göz önünde bulundurduklarını söyledi.

Britanya’da terör tehditleri Terörle Mücadele Hizmetleri tarafından beş seviyeden oluşuyor. Temmuz 2011’den beri sadece “önemli” seviyede olan terör tehditinin, bugün itibariyle “ciddi” seviyeye ulaştığı açıklandı. Bu seviyedeki terör tehdidi tanımına göre, ülkede bir terör saldırısı olma ihtimali "çok yüksek" olarak değerlendiriliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.