Cameron: Bu Faturayı Ödemeyeceğim

Cameron: Bu Faturayı Ödemeyeceğim

AB Komisyonu'nun bu yılki bütçe için İngiltere'den 2,1 milyar Euro ekstra ödeme istemesi Başbakan David Cameron'ı kızdırdı.Brüksel'deki Avrupa Konseyi toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Cameron, ödeneği yüzde 20 oranında...

AB Komisyonu'nun bu yılki bütçe için İngiltere'den 2,1 milyar Euro ekstra ödeme istemesi Başbakan David Cameron'ı kızdırdı.

Brüksel'deki Avrupa Konseyi toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Cameron, ödeneği yüzde 20 oranında artıracak faturanın kesinlikle kabul edilemez olduğunu söyledi. AB Komisyonu'nun tavrının dehşet verici olduğunu ifade eden Cameron, "Bu kuruma destek veren önemli bir ülke olarak, çek defterini çıkarıp bir kalemde 2 milyar Euro'luk çek yazacak değiliz. 1 Aralık'ta bu faturayı ödemeyeceğim. Ödeyeceğimi hiç kimse düşünmesin." diye konuştu.

David Cameron, AB maliye bakanlarının konuyla ilgili olağanüstü toplantı yapmasını istedi.

AB Komisyonu, İngiltere ekonomisinin beklenenden daha fazla büyümesi sebebiyle AB bütçesine daha fazla katkı yapması gerektiğini hesaplamıştı.

AB Komisyonu, Hollanda'nın da 642 milyon Euro ek ödeme yapmasını istedi. Dışişleri Bakanı Jeroen Dijsselbloem, bu talebi 'rahatsızlık verecek büyük bir sürpriz' diye değerlendirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.