Cam kemik hastası Mehmet’in karne sevinci

Cam kemik hastası Mehmet’in karne sevinci

Konya'da evde eğitim alan 12 yaşındaki cam kemik hastası görme engelli Mehmet, kendisi gibi görme engelli öğretmeninin elinden karnesini alarak bir üst sınıfa geçti.

Doğuştan görme engelli ve cam kemik hastası Mehmet Akdemir, kalkamadığı hasta yatağında haftada 3 gün ders alıyor. Görme engelli öğretmeni Serkan Kara'nın (37) anlatımıyla sosyal bilgiler, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, matematik gibi temel dersleri öğrenen Mehmet, bugün verilen karne ile ortaokul son sınıfa geçti. Karne ile birlikte iftihar ve takdir belgesi de verilen Mehmet, gelecek yıl TEOG heyecanı yaşayacak.

5 yıldır Mehmet'e eğitim veren öğretmen Serkan Kara, öğrencisinin başarısı ile gurur duyduğunu söyledi. Bu eğitim yılında derslere çok yoğunlaştıklarını ifade eden Serkan Kara, "TEOG'a hazırlık yaptık. Onun yanında kişisel gelişim, drama ve tiyatro gibi konulara eğildik. Genel müfredata uygun dersler işledik. Güzel, yorucu ama tatlı bir ders yılı geçirdik. Mehmet'in dersleri evde eğitim almasına rağmen çok iyi. İkimizin de görme engelli olmamızdan dolayı dersleri sesle betimliyorum. Mehmet'in algılayacağı şekilde bütün derslerini anlatıyorum. Başarısıyla dereceye girdi. Hem takdir belgesi aldı hem de yüz üzerinden çok yüksek puanla yılsonu ortalaması yaptı" dedi.

"En sevdiğim ders sosyal bilgiler"

Karne almanın heyecanını yaşayan Mehmet Akdemir, en çok sosyal bilgiler dersini sevdiğini söyledi. Kendisini eğiten öğretmeni ve ailesine teşekkür eden Mehmet, TEOG sınavında da aynı başarıyı yakalamak istediğini dile getirdi. Engelli ve hasta çocuklar için evde eğitim olanağı sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür ederek kendileriyle görüşmek istediğini belirten Mehmet, en büyük hayalinin İstanbul'a gitmek olduğunu sözlerine ekledi.

"Mehmet kendini geliştirmeye çalışıyor"

Mehmet gibi karne heyecanı yaşayan ailesi de oğullarıyla gurur duyduklarını anlattı. Baba Adem Akdemir, oğlunun kendini sürekli geliştirmeye çalıştığını söyleyerek, "Mehmet gibi biz de sevinçliyiz. İftihar ve takdir belgesi aldı oğlum. Başarıların devamını dilerim. İnşallah kendini daha da çok geliştirir, meslek sahibi olur. Allah'ın izniyle inşallah Mehmet sosyal faaliyet olsun, evdeki eğitim olsun her zaman ileriye dönük kendini geliştirmeye çalışıyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.