Çalıştaya ortak olunmuş, müdürler Whatsapp mesajı ile çağrılmış

Çalıştaya ortak olunmuş, müdürler Whatsapp mesajı ile çağrılmış

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy'un ‘muhatabı değiliz’ dediği çalıştaya hem ortak olarak destek verdiği hem de müdürleri çalıştaya çağırttığı ortaya çıktı

‘Deizm’ raporuyla bir anda Türkiye’nin gündemine oturan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy,  İKDAM Eğitim Derneği ve Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği tarafından, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteği ile düzenlenen  “Gençlik ve İnanç” çalıştayı ile ilgili, "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizim doğrudan bir katılımımız söz konusu değildir. Sadece okullara yazı yazdık. Milli Eğitim bünyesindeki öğretmenlerin çalıştaya katılımına izin verdik. 50 öğretmen katıldı. Olağan bir uygulama. Bir anda Türkiye’nin gündemine oturmamıza da şaşırdım. Olayın muhatapları iki dernektir” demişti.

28577074_2073255059625058_5949004804508959588_n.jpg


Yapılan araştırmada Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy'un ‘muhatabı değiliz’ dediği çalıştayda İl Milli Eğitim Müdürlüğü hem ortak olarak yer alırken İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan imam hatip lisesi okul müdürlerinin bulunduğu Whatsapp haberleşme grubuna İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı vasıtası ile çalıştaya katılım çağrısı yapıldığı öğrenildi. Okul müdürlerine gönderilen mesajda, “Değerli arkadaşlar, sadece okulunuz öğretmenlerine değil, diğer okullardaki din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine de duyurarak, birlikte programa katılmanızı bekliyoruz” deniliyor. Müdürlere gönderilen mailler ile de katılım için davet yapıldığı öğrenildi.

whatsapp-image-2018-04-11-at-12.34.08.jpeg


Ayrıca çalıştayla ilgili paylaşılan resimlerde Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne ait branda ve logoların asıldığı görülüyor.

28577039_2073299979620566_7386934808534482370_n.jpg

4 Mart 2018 tarihinde Konya'da gerçekleşen çalıştaya; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İHL Meslek Dersi öğretmenlerinden oluşan 50 kişilik katılımcı öğretmen beşer kişilik grup halinde çalıştaya katılmış, çalıştayda “İtikadi anlamda sorunları olan gençlerde özellikle deizm – yani Allahın hayata müdahalesini reddetmek – inancı ön plana çıkmakta, ateizm bu bağlamda daha geride kalmaktadır.” gibi tespitlere yer verilmişti. Çalıştay raporu “Deizm artıyor” vurgusuyla Türkiye’nin gündemine oturmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, partisinin grup toplantısında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı kürsüye çağırarak Yılmaz'a, Bahçeli'nin de tepkisini çeken 'Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de ortağı olduğu çalıştaydan çıkan deizm raporunu' sormuştu. Erdoğan'ın raporu kast ederek 'Olmaz böyle bir şey...' dediği duyulmuştu.

merhabahaber.com

843950-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum