Çalışanlarımız bizlere ailelerinin emanetleri

Çalışanlarımız bizlere ailelerinin emanetleri

ASKON Konya’dan istihdama destek, ASKON Genel merkezi ve 29 STK’nın yaptığı ‘Çalışanını işten çıkarma, istihdamı koru, ihtiyacın olan kaynak kısa çalışma ödeneğinde’ çağrısına, ASKON Konya İl Başkanlığı’ndan destek geldi

ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, çağrıya kulak vererek ASKON Konya yönetimi ve üyeleri olarak istihdamı koruyacaklarını bildirdi. Başkan Sinacı, "Şu an dünyanın neredeyse tamamı, son yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olarak tanımlanan Covid-19 salgınıyla mücadele ediyor. 174 ülkede yaşanan salgın nedeniyle, büyük bir krizle karşı karşıyayız. Bu anlamda devletler ve halk ortak bir mücadele yürütüyor. Türkiye Cumhuriyeti olarak biz de bu süreçte örnek bir mücadele veriyoruz. Sağlık Bakanlığı öncülüğünde, hastalığın yayılmasını önlemek adına sergilenen politikalar takdire şayan. Yine Devletimizin iş dünyası adına ortaya koyduğu destekler de bizleri memnun etmektedir. Tabii ki iş dünyası zor günlerden geçiyor. Bu süreçte bizim yapmamız gereken, dayanışma içinde olmaktır.  Bu salgına karşı 83 milyon hep birlikte mücadele vermektir. Bir olduğumuzu, iri olduğumuzu, diri olduğumuzu herkese göstermektir. Korona virüse karşı belirlenen tedbirleri alarak ve kurallara sıkı sıkıya uyarak hem çalışanlarımızı hem de firmalarımızı korumaktır. Hepimizin bu topraklardan aldığını yine bu topraklara gönülden verme zamanıdır, bizler iş insanları olarak bu günlere çalışanlarımız ile birlikte geldik ve çalışanlarımız ile birlikte bu salgının üstesinden geleceğiz. Çalışanlarımız bizlere ailelerinin emanetleridir, onların ailesi bizlerinde ailesidir” dedi.

ASKON Genel Merkezi ve 29 STK’nın çağrısına uyarak, ASKON Konya İl Başkanlığı yönetimi olarak istihdamı koruma sözü verdiklerini dile getiren Sinacı, korona virüs tedbirleri kapsamında sağlanan Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanılması gerektiğine vurgu yaparak, “Faaliyetlerini durduran veya azaltan firmalarımız, 3 ay süreyle çalışanlarının maaşlarını kısa çalışma ödeneğiyle karşılayabilir. Tüm firmalarımızı, bu imkânı kullanmaya çağırıyoruz. El ele verelim, bu zor günleri hep birlikte geride bırakalım” ifadelerini kullandı. Başkan Sinacı, bu süreçte canı pahasına fedakârca çalışan, bizi bizlerden daha fazla düşünen, ailelerinden ve çocuklarından uzak durmaya çalışarak manevi anlamda da bizlere örnek olan sağlık çalışanlarına da teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum