Çalınan Motosikletini Arkadaşının Yardımıyla Buldu

Çalınan Motosikletini Arkadaşının Yardımıyla Buldu

Malatya’da bir vatandaş, evinin önünden çalınan motosikletini arkadaşının yardımıyla buldu. Akpınar Mahallesi’nde yaşayan Resul Umut, evinin bahçesine park ettiği 44 NT 379 plakalı motosikleti gece çalındı. Motosikletin ön kısmını...

Malatya’da bir vatandaş, evinin önünden çalınan motosikletini arkadaşının yardımıyla buldu.

Akpınar Mahallesi’nde yaşayan Resul Umut, evinin bahçesine park ettiği 44 NT 379 plakalı motosikleti gece çalındı. Motosikletin ön kısmını kırıp düz kontak yapan hırsızlar kayıplara karıştı. Motosikletinin çalındığını fark eden Resul Umut, durumu polise bildirdi. Polis hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

Umut’un bir arkadaşı motosikleti Hidayet Mahallesi’nde 3 hırsızla birlikte gördü. Durumu Resul Umut’a ileten kişi, bir süre motorla gezen hırsızları takip etti. Ardından gözdan kaybolan hırsızlar motosikleti lastiği patlak şekilde terk ederek kaçtı.

Motosikletine kavuşan Resul Umut, şunları söyledi: "Pazartesiyi salıya bağlayan gece çalındı. Motorun ön tarafını kırmışlar. Oradan düz kontak yaparak ve direksiyon kilidini kırarak çalmışlar. Bir arkadaşım motoru hırsızlar binerken görmüş. Beni aradı. Ben de hırsızları takip etmesini istedim. Bu arada polisleri aradım. Ben polisleri aradığımda ‘kendilerinin yoğun olduğunu, sen takip et, biz de geliriz’ dediler. Ben bundan sonra 155’i aradım. Onlar da bana ‘dilekçe ile başvurman lazım’ dediler. Ben daha önce başvurumu yaptığımı söyledim. 'Yapacağımız bir şey yok' dediler, yasal mevzuatı hatırlattılar. Arkadaşım motorun üzerinde 3 kişiyi görmüş. Sonra burada terk edilmiş olarak bulduk. Motosikletin birçok yeri zarar görmüş. Tekerleği patlamış. Egzozuna çivi çakmışlar."

Öte yandan polis ekipleri, durumun haber verilmesi üzerine olay yerine gelerek parmak izi incelemesi yaptı. Hırsızların yakalanması için çalışma başlatıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.