Çalımbay: Sivasspor Maçı İçerdeki En Zor Karşılaşmamız Olacak

Çalımbay: Sivasspor Maçı İçerdeki En Zor Karşılaşmamız Olacak

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, hafta sonu yapacakları Sivasspor maçının evlerinde yapacakları en zor karşılaşmalardan biri olacağını belirtti. Çalımbay, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında...

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, hafta sonu yapacakları Sivasspor maçının evlerinde yapacakları en zor karşılaşmalardan biri olacağını belirtti.

Çalımbay, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 11. haftasında karşılaşacakları Sivasspor maçına odaklandıklarını söyledi.

Sivasspor'un kendisinin eski takımı olduğunu hatırlatan Çalımbay, "Kisinlikle iyi bir takım, şu anda bulunduğu yere bakıp konuşmamak lazım. Çünkü geçen seneyi çok iyi bitiren bir takım. Hemen hemen aynı kadroyu koruyan bir ekip. Çok zor bir maç oynayacağız, biz bunun farkındayız. Belkide içerde oynayacağımız en zor maçlardan bir tanesi olacak. Ama bizim kazanmaktan başka düşüncemiz yok mutlaka kazanmak için sahanın içinde ne gerekiyorsa yapacağız. Çünkü bizim çok zor bir fikstürümüz var. Onun için kendi sahamızda oynadığımız maçların mutlaka iyi bir şekilde bitirmemiz" diye konuştu.

Zor fikstürün içinde kupa maçlarınında bulunduğunu anlatan Çalımbay "Konya maçından sonra Bursa'ya gideceğiz. Bursa'dan sonra Kayseri Erciyes maçı var. Ondan sonra Galatasaray, Fenerbahçe maçları arada Karagümrükle maç yapacağız. İki haftada altı tane maç oynayacağız. Çok zor maçlar oynayacağız. Onun için buradaki maçlarımızın önemi daha fazla. İçerideki maçları mutlaka İyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Şu anda sakat futbolcumuz yok. Sadece Cem bir operasyon geçirdi. Onun dışında bir sakatımız yok. Tek düşüncemiz Sivasspor maçının iyi bir şekildi bitirmek." diye konuştu.

"ZOR FİKSTÜR BİZİ BULDU"

Bundan sonra zor bir periyoda gireceklerini ifade eden Çalımbay, şöyle devam etti: "Bundan sonra kalan altı tane maçımız var. 3 deplasman 3 içeride. Bu nasıl bir fikstürse nasıl çekilmişse bilmiyoruz Galasaray, Fenerbahçe maçının üst üste deplasman olması...Diğer takımların maçına baktığın zaman üst üste oynanan hiç bir tanesinde böyle bir fikstür yok. Maalesef zor fikstür bizi buldu. Biz ikinci yarı başlarken bile Başakşehir ve Beşiktaşla deplasmanda oynayacağız. Onun için bu kalan altı tane maçımızda en yüksek puanları almanız gerekiyor. Özellikle kendi sağımıza oynayacağımız üç tane maçı çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor ki ilk yarıyı alabileceğimiz en iyi puanla alıp ikinci yarıya daha iyi hazırlanmalıyız. İkinci yarı daha iyi duruma gelmemiz için

oyunlarımızın üstüne koymamız gerekiyor çünkü ikinci yarı oynanacak hiçbir maçın telafisi. Onun içinde her türlü tedbiri alıp ikinci yarıya ona göre hazır olmamız gerekiyor."

Transferlerle ilgili soruları da cevaplayan başarılı çalıştırıcı, "Sıkıntılı bir durum varsa kesinlikle transfer düşünmüyoruz, yapmayacağız, elimizdeki kadroyla yola devam etceğiz ama ihtiyaç derseniz var ama şu anki durum daha önemli. İlk yarının bitmesine altı hafta var. Zamanı gelince konuşuruz" dedi.

Çalımbay kaleci Nihat'ın durumu ile ilgili soruya ise "Nihat'ın durumu iyi. Mihaylov Akhisar maçında iyi oynadı. Bizim için zaten tek engel yabancı sıralamasıydı. İlerde yabancı duruma göre kaleci antrenörümüzün kararına göre karar veririz." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.