Adem Turan

Adem Turan

Çağımızın vebası faiz…

Çağımızın vebası faiz…

24 Haziran’da yapılan seçim sonuçlarına göre, yeni bir sistem olan  Başkanlık sistemine geçtik. Başkan ve milletvekilleri için yapılan yemin töreninin ardından resmiyet kazanmış oldu. Allah hayırlı etsin. Ülkemiz için faydalı olmasını temenni ediyoruz.

Seçimleri bitirdik ama ticaret ve ekonomide istenilen canlılık gözlenmedi. Döviz piyasası yüksekliğini korurken, girdi maliyetleri de sürekli artış göstermekte.

Başkan, kısa sürede dövizin düşeceğinin teminatını vermekle birlikte, faizlerin de düşmesi gerektiğini vurguluyor.

Bana göre faizler düşmesin.

Neden mi?

Faizler ne kadar az maliyetli olursa, o kadar da krediye talep artıyor.

Peki sonuç nasıl derseniz?

Durumlar göründüğünden daha vahim.

Kullanan kişi inşaat firması ise, mevcut projesini tamamlamadan başka projeye geçiyor. Planladığı gibi satışlar gerçekleşmeyince de akıbetini hazırlıyor. Sonuç olarak kullandığı krediyi ödeyemediği için, öz sermayesini kaybediyor.

Keza on beş yılını ipotek altına alıp, kredi ile ev ve araba alanların sonları da farklı değil. Kapitalist düzenin sistemi olan faiz tuzağı, insanların birikimlerini de elinden alıp, hormonlu bir şekilde şişmanlıyor. Bu süreçten sonra evler de arabalar da bankaların oluyor.

Netice itibariyle, sizin de gazetelerden gözlemlediğiniz gibi, sayfa sayfa icra ilanları yayınlanmakta.  Sanayisini ve ticaretini de kredi kullanarak büyütmek isteyen firmaların varacağı hedefleri de  bunlardan farklı değil.

Zira, yaradan bize gönderdiği mukaddes kitabımızda faizin (riba’nın) ne kadar kötü bir sistem olduğunu Bakara suresi 276. Ayetinde şöylece açıklar;

“Allah, faiz malını mahveder, sadakaları ise artırır (bereketlendirir). Allah, hiçbir günahkâr nankörü sevmez.”

Ayette açıkça ifade edinildiği gibi faiz Müslümanlara hayırlı bir netice getirmemiştir. Bundan sonra da getirmeyecektir.

Faizin asıl ismi riba’dır. Kur’an riba diye bahseder. Siyonistler şirin gözüksün diye faiz diye adlandırmışlar. Faiz’de Kur’an ifadesiyle “kurtuluşa eren” demektir.

Velhasıl, sonuç kurtuluş mu? Yoksa rezalet mi? Siz karar verin.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR