Çadır hayvan barınaklarının  sahipleri kurayla belirlendi

Çadır hayvan barınaklarının sahipleri kurayla belirlendi

Karapınar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Karapınar Ziraat Odası Başkanlığı ve KOP İdaresi Başkanlığı tarafından, hayvan üreticileri için hazırlanan Çadır Hayvan Barınakları çekilen kurayla sahiplerine dağıtıldı. 

Karapınar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Karapınar Ziraat Odası Başkanlığı ve KOP İdaresi Başkanlığı tarafından, hayvan üreticileri için hazırlanan Çadır Hayvan Barınakları çekilen kurayla sahiplerine dağıtıldı.  Karapınar Ziraat Odası Bakanı Durmuş Üner, "ilçemiz küçükbaş hayvan yetiştiricilerine verilmek üzere 12 adet 300 başlık küçükbaş hayvan çadırının tüm aşamaları tamamlanarak yetiştiricilerimizin hizmetine sunulduğunu ifade ederek şunları kaydetti: 

"Sürü Yöneticisi Gençlere KOP Destek oluyor' projesi kalkınma ajansı tarafından kabul edilerek kaynak aktarımı gerçekleştirildi. İlçemiz ve köylerinde kentsel ve kırsal kesimde yaşayan nüfus arasındaki dengesizlik sebebiyle ortaya çıkan mekansal ve sosyo, ekonomik dezavantajları avantaja dönüştürerek öncelikle ülkemiz sonrasında dünya standardında etkin ve güçlü bir üretim yapısının oluşturulması hedeflenmektedir.

Özellikle konfor ve refah seviyesi yüksek olan barınaklar temin ederek, sürü yöneticiliğini daha cazip hale getirmek suretiyle iş istihdamını artırmak, bölge halkımızın gelir düzeyini ülke ortalamasının üzerine çıkartmak amaçlanlanmaktadır. KOP İdaresine sunduğumuz küçükbaş hayvan barınağı talebimiz KOP tarafından kabul edilerek toplam bütçenin yüzde 70'i oranında kaynak aktarımının gerçekleşti. Yapılan kura ile genç üreticilerimize çadırları teslim edildi."

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.