'Cadı Avı, Savcıları Ve Hakimleri De Mi Hedef Alacak?'

'Cadı Avı, Savcıları Ve Hakimleri De Mi Hedef Alacak?'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Cadı avıysa, biz bu cadı avını yapacağız.' sözleri Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Cadı avıysa, biz bu cadı avını yapacağız.' sözleri Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "22 Temmuz 2014 gecesi emniyet mensupları için başlatılan cadı avı bu kez de 17 Aralık ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını yürüten savcıları ve yasal dinlemeler için izin veren hakimleri mi hedef alacaktır?" diye sordu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından cevaplanması istemiyle soru önergesi veren Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın Cemaat'e yönelik operasyona ilişkin sarf ettiği 'Sadece burada kalmamalı. Özellikle çok insanın dinlenmesiyle ilgili kararlar veren ve bunlara imza atan yargı kesiminde falan da bunların devam etmesi lazım. Ve paralel yapı yıllarca çok masum insanın bu konularda kanına girdi. Masum insanlara iftira attı. Özellikle teşkilat ve emniyet içinde kendilerinden olmayan, kendi dar gruplarına katılmayanlara karşı çok haksızlıklar yapıldı. Eski İçişleri Bakanı olarak da birçoğunu biliyorum. Neredeyse insanları tasfiye için her şey meşru görüldü. Bütün bunlar bugün ortaya çıkıyor. Bu işler önce emniyette başlamış oldu. Beklentim benim mutlaka yargı kesimine intikal etmeli. Orada da devam etmeli, edeceğini de zannediyorum.' açıklamasını hatırlattı.

Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti: "22 Temmuz 2014 gecesi emniyet mensupları için başlatılan cadı avı bu kez de 17 Aralık ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını yürüten savcıları ve yasal dinlemeler için izin veren hakimleri mi hedef alacaktır?

22 Temmuz 2014 tarihinde başlatılan ve emniyet görevlilerini hedef alan 1. cadı avı dalgasının ardından 2. bir cadı avı dalgasının bu kez Cumhuriyet savcıları ve hakimler için mi başlatılacaktır?

Gözaltına alınacak hakim ve savcıların isim listelerinin hazırlandığı ve bayram sonrasında yargıya yönelik 2. cadı avının başlatılacağı iddiası doğru mudur?

22 Temmuz 2014 gecesi emniyet mensupları için başlatılan cadı avı süreci ile gerçekte amaçlanan bir taşla 2 kuş birden vurarak bir yandan yolsuzlukları, rüşvetleri, irtikapları ortaya çıkaran 17 Aralık ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını diğer yandan da milli güvenliğimizi tehdit eden oluşumları ortaya çıkarmaya yönelik sürdürülen Selam Tevhid soruşturmasının kapatılacağı iddiası doğru mudur?

Babek Zencani ve Reza Zarrab ile ilişkili kayıp 2 milyar dolarla ilgili açılan bir soruşturma var mıdır? Kayıp 2 milyar doların akıbeti nedir?" CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.