ByLock soruşturmasını yürüten savcı serbest

ByLock soruşturmasını yürüten savcı serbest

Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin şifreli haberleşme programı "ByLock" uygulamasını kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 3 savcı ile 3 hakimden 5'i tutuklandı.

Konya Kadınhanı Hakimi Nihan Zengin, Ereğli Hakimi Nurullah Moral, Karapınar Hakimi Ramazan Tekkoyun ile Konya Cumhuriyet Savcıları Özkan Kılıç, Hidayet Nacak ve Fatih Sarıtaş'ın savcılıkça ifadeleri alındı.

Daha sonra tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen hakimler Nihan Zengin, Nurullah Moral ve Ramazan Tekkoyun ile Cumhuriyet Savcıları Özkan Kılıç ve Hidayet Nacak tutuklandı.

Konya Cumhuriyet Savcısı Fatih Sarıtaş ise adli kontrol şartıyla ve yurt dışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakıldı.

FETÖ'ye yönelik soruşturması kapsamında, Kadınhanı Hakimi Zengin, Ereğli Hakimi Moral, Karapınar Hakimi Tekkoyun, Konya Cumhuriyet Savcıları Kılıç, Nacak ve Sarıtaş, cuma günü gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Cumhuriyet Savcısı Sarıtaş'ın, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullananlara yönelik Konya'da başlatılan soruşturmayı yürüten savcı olduğu öğrenilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.