Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Buyursunlar gelsinler, Nerede Kalmıştık

Buyursunlar gelsinler, Nerede Kalmıştık

                                                  

 

UEFA Uluslar B ligi 2'nci grupta mücadele eden A Milli Futbol Takımı, cumartesi günü Konya da Büyükşehir Belediye Stadı'nda İsveç ile karşılaştı.

                Konyaspor yönetimi, Milli Takımın, kente gelmesiyle ilgili “Buyursunlar gelsinler” temalı bir klip hazırladı.

 Klipte senaryo gereği A Milli Futbol Takımın Konya'ya geleceğini duyan şehrin farklı noktalarındaki kişilerin ”Buyursunlar gelsinler” şeklinde cevap verdiği anlar yer aldı.

Ayrıca Konya’ nın önemli yerlerinin de görsel olarak sunulduğu klip Başkanı Hilmi Kulluk' un milli takım için “Buyursunlar gelsinler, başımızın üstünde yerleri var” cevabıyla sona eriyor.

Klip, hazırlanışı ve fon müziği ile tüm gönüllere hitap etti.

Başkan Hilmi Kulluk’a yönetim kurulu üyelerine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

MİLLİ TAKIM KONYA da KAYBETMİYOR du

Yaklaşık 4 yıl önce hizmete giren Konya Büyükşehir Belediye Stadı, Letonya, Hollanda, İzlanda ve Ukrayna maçlarından sonra İsveç maçına da ev sahipliği yaptı.

Temeli 17 Ekim 2012'de atılan ve 2014 yılı Eylül ayında inşaatı tamamlanan, futbol topu şeklindeki, UEFA kriterlerine uygun 42 bin seyirci kapasiteli stadyumda ilk milli maç, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (EURO 2016) A Grubu'nda Letonya ile oynandı ve karşılaşma 1-1 berabere bitmiş, milli heyecana Konyalı taraftarlar büyük ilgi göstererek stadı doldurmuştu.

Elemelerde A Grubu'nda Hollanda ile Konya'da yapılan karşılaşmayı da 3-0 kazanarak önemli bir sonuca imza atan milliler, İzlanda ile oynadığı grubun son maçına da Konya seyircisi önünde çıktı. İzlanda karşısında Selçuk İnan'ın 89. dakikadaki frikik golüyle 1-0 kazanan A Milli Takım, en iyi üçüncü olarak EURO 2016'ya direkt katılma hakkını elde etmişti.

İsveç maçında atağa çıkarken kaptırılan toplar sayesinde Milli takım yenildi. Bu kadro ile Milli takımdan en az üç yıl kimse başarı beklemesin.

MARKA İSİMLER

                Şüphesiz Fatih Terim Galatasaray için marka bir isimdir. Rakip takımlar Fatih Terim ismini görünce zaten maça moral olarak 1-0 yenik başlıyor.

 Son Galatasaray-Fenerbahçe maçını Türk Telekom da izledim. Bu kadar büyütülecek bir maç değildi. Maç sonunda yaşananları onaylamıyorum.

                Ancak şunu da ifade etmeden geçemeyeceğim, bazı kişiler ve kurumlar krizden nemalanır, hatırlanacağı üzere daha önce Anadolu nun gariban takımıyız diyerek tüm kulüplerin desteğini alan Galatasaray defalarca şampiyon oldu.

                Fatih terim ve yönetim açıklamaları sebebi ile ceza alacaklarını bilmiyor muydu? Bal gibi biliyorlardı, alınan ceza ile kendilerini mağdur gösterdiler ve camiayı kenetlediler.

                Bence doğru yaptılar, Galatasaray bundan böyle kolay kolay yenilmez. Rahat bir şekilde de şampiyon olur.

FENERBAHÇE AYAĞINA KURŞUN SIKTI

                Ali Koç başkan seçildikten sonra Aykut Kocaman ile yollarını ayırdı, deyim yerinde ise kendi ayağına kurşun sıktı. Ne yazık ki Fenerbahçe Fatih Terim gibi bir marka yetiştirme şansını da elleri ile geri tepti.

                Oysa Aykut Kocaman Fenerbahçe nin en önemli marka değeri olacaktı. Fenerbahçeli yöneticiler başlarını daha çok taşa vuracaklar.

AYKUT KOCAMAN KONYA’ da

                Ve beklenen oldu.

                Aykut Kocaman ilk kez 2005-2006 sezonunda yeşil-beyazlı takımda görev aldı. 2014 - 2015 sezonunda yeniden takımı çalıştırmaya başladı. Bir sezon sonra ligi 3. sırada bitiren Konyaspor’ un tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'ne gitmesini sağladı.

Aykut Kocaman’ın teknik direktörlüğünde 2016-2017 sezonunda bir ilki daha gerçekleştiren yeşil-beyazlılar, Türkiye Kupası'nı kaldırarak yeniden UEFA Avrupa Ligi'ne katıldı.

Konyaspor yönetimi hazırladığı klip ile gönüllerde taht kurdu.

MLLLİ TAKIM’ aher zaman  “Buyursunlar gelsinler, başımızın üstünde yerleri var”

AYKUT KOCAMAN’ a “Hoş geldin” diyorum.

NEREDE KALMIŞTIK...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR