Konya Büyükşehir Belediyesi’nin iftarında halk zehirlendi

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin iftarında halk zehirlendi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayının il gününden bu yana mahallelerde düzenlenen iftar programlarında yaşanan zehirlenmeler nedeniyle iftar programlarına ara verildi.

Geçtiğimiz gün Meram Çeçenistan Caddesi’nde düzenlenen iftar programında yaklaşık 150 kişinin zehirlendiği iddia edildi. Karatay’da gerçekleştirilen iftarda da aynı zehirlenmelerin yaşandığı iddia edildi. Meram Eğitim Araştırma Hastanesi’ndeki görgü tanıklarının ifadelerine göre Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği iftar sonrası vatandaşlar çeşitli belirtiler ile hastanelere akın etti. Zehirlenmeler nedeniyle özellikle Meram Eğitim Araştırma Hastanesi’nde sabah saatlerine kadar yoğunluk oluştu.

İftar organizasyonunu yapan firma ilk iftar gününde de çeşitli aksaklıklar ile gündeme oturmuş ve tepki çekmişti. İftar organizasyonunda plastik bir tabakta bulunan kavurmalı pilav, çorba ve helva, sert bir plastik ile kapalı olarak vatandaşlara sunuluyor. Zehirlenmelerde plastik kaplardaki saklama koşullarının veya bekleme süresinin etkili olduğu tahmin ediliyor.

Olaylarla ilgili hukuki süreç başlatılırken, Büyükşehir Belediyesi’nin yemek organizesini düzenleyen firma ile sözleşmesini iptal etmesi bekleniyor.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum