Büyükşehir'den zam

Büyükşehir'den zam

Ulaşım harcama girdilerinden dolayı artan maliyetler nedeniyle 2014 yılı Ağustos ayında yapılan düzenlemeden sonra toplu ulaşım ücretlerinde yeni düzenlemeye gidildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu ulaşım ücretlerinde zam yapıldı. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından Konya’da toplu ulaşım araçlarına indirimli elkart ile bir biniş ücreti 1.15 TL’den 1.30 TL, tam elkart ile bir biniş ücreti 1.65 TL’den 1.80 TL’ye çıktı. UKOME, ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile yaptığı toplantıda, şehir merkezinde hizmet veren yolcu minibüsleri ile belediyeye ait toplu ulaşım araçlarında fiyatlar yeniden belirledi. UKOME, zam kararı için “Toplu ulaşım harcama kalemlerinde meydana gelen artışlar”ı gerekçe gösterdi.

İndirimli Elkart: 1.30 TL

Tam Elkart: 1.80 TL.

Yapılan zamlar sonrası aylık sınırsız indirimli abonman elkart 65 TL’den 75 TL’ye, aylık sınırsız tam abonman elkart ise 100 TL’den 115 TL’ye çıkarıldı..

8 ŞUBATTA GEÇERLİ OLACAK

UKOME kararı gereği, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Bankalararası Kart Merkezi (BKM) arasında imzalanan protokol kapsamında bulunan bankalara ait temassız bankacılık kartlarında ile bir binimlik ücret 1.80 TL olarak belirlendi. UKOME kararı ile şehir merkezinde hizmet veren yolcu minibüslerinin yakın mesafe fiyatı 2 TL, orta mesafe 2,25 TL, uzak mesafe fiyatı ise 2,40 TL olarak yeniden düzenlendi. Konya Büyükşehir Belediyesi, yeni ücretleri 8 Şubat Pazartesi günü gününden itibaren uygulamaya başlayacak. Minibüslerdeki yeni fiyatlar da aynı tarih itibariyle geçerli olacak.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum