Büyükşehir'den Uluslararası Yaz Okulu

Büyükşehir'den Uluslararası Yaz Okulu

Konya Büyükşehir Belediyesi il sınırları içinde 100 birimde açtığı KOMEK Yaz Okullarından sonra şimdi de uluslararası düzeyde gerçekleştirilen İLEM Yaz Okullarına ev sahipliği yapıyor. 9 gün sürecek y...

Konya Büyükşehir Belediyesi il sınırları içinde 100 birimde açtığı KOMEK Yaz Okullarından sonra şimdi de uluslararası düzeyde gerçekleştirilen İLEM Yaz Okullarına ev sahipliği yapıyor. 9 gün sürecek yaz okulunda İslam dünyasında sosyal adalet ve yoksulluk konuları ele alınacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen 3. Uluslararası İLEM Yaz Okulu, Kılıçarslan Gençlik Merkezi’nde başladı. 20 ülkeden çok sayıda akademisyenin katıldığı ve 1-9 Ağustos 2015 tarihleri arasında devam edecek İLEM Yaz Okulu’nda “İslam Dünyasında Sosyal Adalet ve Yoksulluk” konusu uluslararası platformda tartışmaya açıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, İlmi Etüdler Derneği (İLEM), Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuklu Akademik Düşünce ve Araştırma Merkezi (SADAM), Global Politikalar Araştırma Merkezi (GLOPOL) işbirliğiyle düzenlenen İLEM Yaz Okulu’nun ev sahipliğini yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, eğitim şehri olarak tanımladığı Konya’da böyle önemli faaliyetlere her zaman destek olacaklarını söyledi. Bir milyon 200 bin nüfusa sahip şehir merkezinde nüfusun 400 binini öğrencilerin oluşturmasının kendilerine farklı sorumluluklar yüklediğini vurgulayan Başkan Akyürek, belediye bünyesinde ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik açtıkları yaz okullarıyla bu yıl adeta yaz okulu yılı olduğunu kaydetti.

Başkan Akyürek, “Şu anda şehrimizin 100’e yakın birimde ilk ve orta öğretim okulu öğrencilerine yönelik yaz okulu faaliyetleri bu çalışmalara paralel olarak yürütülüyor. 20 binden fazla ilk ve orta öğretim öğrencimiz yaz okullarında ağustos sonuna kadar eğitim görecekler. Sadece ders takviyesi değil, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle, özellikle Kur’an-ı Kerim eğitimi dahil manevi eğitimin de verildiği bir programı öğrencilerimize uygulamaya çalışıyoruz. Yine Bilim Merkezi’nde devam eden uluslararası eğitim kampı da şehrimize birkaç yıldır ayrı bir değer katmaktadır” dedi.

Eğitim faaliyetlerinin tek başına ilmi etüt olmadığını, insan kalitesini, karakterini şehircilik anlayışını etkileyen, insan hayatının bütününü etkileyen bir faaliyet olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, Selçuk Üniversitesi’nin karşısında bulunan Gençlik Merkezi’nin de öğrencilere hizmet verdiğini söyledi.

İLEM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Lütfi Sunar, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi ve SADAM Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Metin Aksoy, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Çemrek, Amerika’nın ilk İslam Üniversitesi’nin Kurucu Başkanı Shaykh Hamza Yusuf’un da katıldığı programda konuşan Ak Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ise yetişmiş nesil ve eğitimli gençlerin geleceğimiz olduğunu ifade etti. Usta, İslam alemi olarak eğitim ve akademik kariyer alırken kendimizi de geliştirmek zorunda olduğumuzu ifade etti. Dünyanın her yerinden genç akademisyenlerin birbirini tanıması ve farklı birikimlerini birbirine aktarmak amacıyla düzenlenen 9 günlük programda Müslüman dünyanın ekonomi-politiği kritik edilecek, ulus devlet ve dünden bugüne oluşturulan sosyal devlet tecrübesi, gelir dağılımındaki manzara ve hakim insani durum gibi hususlar masaya yatırılacak.

Ele alınacak tema çerçevesinde konferans, seminer, ders ve atölye çalışmalarıyla Müslüman toplumlarda sosyal adalet ve yoksulluk olguları irdelenecek, bu kavramların neye tekabül ettiği, bu kavramlar çerçevesinde ne tür yapıların meydana geldiği gibi sorular üzerine münazaralar düzenlenecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.