Büyükşehir Yasası İle Davalar Artınca Belediye 2 Sözleşmeli Avukat Aldı

Büyükşehir Yasası İle Davalar Artınca Belediye 2 Sözleşmeli Avukat Aldı

Antalya Manavgat Belediyesi, ilçede, Büyükşehir Yasası ile ilgili davaların çoğalması gerekçesiyle kadro karşılığı sözleşmeli 2 avukat aldı. İki avukatın üst limit maaşının 3 bin 200 olması Manavgat Belediyesi Meclisi tarafından...

Antalya Manavgat Belediyesi, ilçede, Büyükşehir Yasası ile ilgili davaların çoğalması gerekçesiyle kadro karşılığı sözleşmeli 2 avukat aldı. İki avukatın üst limit maaşının 3 bin 200 olması Manavgat Belediyesi Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Manavgat Belediye Meclisi; 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20 maddesi gereği 16 gündem maddesini karara bağlamak için eylül ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Şükrü Sözen başkanlığında gerçekletirdi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 30 Mart mahalli seçimler sonrası Büyükşehir Yasası'nın yürürlüğe girmesi ile ilçede başta yayla davaları olmak üzere davalarda artış olduğunu söyledi. Büyükşehir Yasası'nın hayata geçmesi ile geçmiş döneme göre davalarda 10 kat artışın olduğunu vurgulayan Sözen, davalara yetişmek ve hukuki sorunları kısa sürede çözüme kavuşturmak için kadro karşılığı sözleşmeli 2 avukat çalıştırılmasına karar verdiklerini kaydetti.

Sözleşmeli avukat çalışmasıyla ilgili kurumlarına 4 avukatın başvuruda bulunduğunu belirten Sözen, yapılan mülakatta avukat Figen Çetin ile Cihan Kaplan'ı belediye avukat kadrosuna dahil ettiklerini ifade etti.

MANAVGAT BELEDİYESİ YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞİ BÜTÇESİ 400 BİN LİRA

Toplantıda Manavgat Belediye Meclisi, 28 Eylül 2014 tarihinde bu sene üçüncüsü yapılacak olan Manavgat Beldiyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri, düzenlemesi, harcamaların, belediye bütçesinden yapılması hususunda Başkan Şükrü Sözen'e tam yetki verdi. Başkan Sözen, bu sene 28 Eylül'de 3. yapacakları Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin tahmini bütçesinin 400 bin lira olmasını beklediklerini söyledi.

Geçen senede bu rakama yapın bütçe ile güreş yaptıklarını belirten Sözen, geçen yıl tüm masrafları sponsorlardan ve güreş ağasından karşıladıkları için belediye bütçesine hiç dokunmadıklarını kaydetti.

Sözen, Manavgat Belediyesi Huzurevi'nde 2 hafta içinde hizmete açılacağını bildirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.