Büyükşehir Kanunu İlçe Belediyelerini Sıkıntıya Soktu

Büyükşehir Kanunu İlçe Belediyelerini Sıkıntıya Soktu

Aydın'ın Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Büyükşehir Kanunu'nun büyükşehire bağlı ilçe belediyeleri için sıkıntılara sebep olduğunu söyledi. Kaynağı olmayan belediyelerin, iki yıl içinde büyük sıkıntılarla karşılaşacağını...

Aydın'ın Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Büyükşehir Kanunu'nun büyükşehire bağlı ilçe belediyeleri için sıkıntılara sebep olduğunu söyledi. Kaynağı olmayan belediyelerin, iki yıl içinde büyük sıkıntılarla karşılaşacağını belirten Kayalı, “Bu süreçte ilçe belediyeleri, personel maaşlarını dahi ödeyemeyecekler." dedi.

Kıyı Ege, Doğu Akdeniz ve Yarımada belediye birliklerinin belediyecilikle ilgili çeşitli mevzuatlara ilişkin düzenledikleri ortak bilgilendirme toplantısı, Kuşadası ilçesinde başladı. Evsahipliği yapan Kıyı Ege Belediyeler Birliği (KEBB) Yönetim Kurulu Üyesi Başkan Kayalı, büyükşehir sayısını arttıran ve büyükşehirlerin yapısını yeniden belirleyen kanunun, ilçe belediyeleri için sıkıntılara sebep olacağını iddia etti. Özer Kayalı, "Büyükşehir Yasası, hangi partiden olursa olsun tüm ilçe belediyeleri büyük sıkıntıya soktu. Bunun sonucunda kaynağı olmayan belediyeler, iki yıl içinde büyük sıkıntılarla karşılaşacak, personel maaşlarını dahi ödeyemeyecek hale gelecekler. Bu konuyla ilgili acil bir toplantı yapmalı, görüş ve önerilerimizi hükümete iletmeliyiz." dedi.

KEBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur da üst üste dört dönemdir belediye başkanlığı görevinde bulunduğuna işaret ederek, büyükşehire bağlı ilçe belediyelerinin hiçbir dönemde bu kadar sıkıntı yaşamadığını söyledi. Yeni kanunla ilçe belediyelerinin yetki, görev ve sorumluluklarının yanında bütçelerinin de daraltıldığını ifade eden Batur, "İlçe belediyeleri iş yapamaz, maaşlarını ödeyemez hale geldi. Hep sıkıntı var ve hep kötüye gidiyor. Belediye gelirleri yasası yıllardır çıkarılmıyor." şeklinde konuştu.

28 Kasım 2014 Cuma günü sona erecek toplantıda belediye başkanı ve meclis üyelerinin görev ve yetkileri, taşeron işçi mevzuatı, hizmet alımı ihaleleri, Kıyı Kenar Kanunu ve uygulamaları ile katılımcı belediyecilik konuları ele alınacak. İlgili uzmanlar, bu konularda toplantıya katılanları bilgilendirecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.