Büyükşehir alay ediyor

Büyükşehir alay ediyor

Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Derbentli Büyükşehir Belediyesi'ne sert sözlerle yüklendi ve Büyükşehir Belediyesi'nin Konya ile alay ettiğini söyledi.

Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Derbentli, “Bilindiği üzere bir süre önce tramvay ihalesi yapılmış ve ihale Skoda firmasında kalmıştır. İhale süreci ve ihale şartnamesine bakıldığında bir çok sıkıntı ve soru işaretinin olduğu açıktır. Yaklaşık 10 yıldır başkan olan ve her dönemde metro ve benzeri şeylerle milletten oy isteyen iktidar partisinin Belediye Başkanı Tahir Akyürek, seçim arefesinde alelacele tramvay ihalesi yapmıştır. Büyük ihtimalle bu milleti tramvayla bir daha nasıl kandıracağım? Diye kendine sormuş olacak ki böyle bir atağa geçmiştir. Ancak atak dediği şey tam bir fiyaskodur. Çünkü bugün dünyada birçok sanayi kuruluşu ve şirket konsorsiyum şeklinde çalışmaktadır. Mesela pek çok otomobil markasının tamamı kendi üretimi değildir. Elektrik aksamı ayrı, motor aksamı ayrı, fren aksamı başka marka ve ülkede yapılmaktadır. Keza bilgisayarların içini açıp baktığımızda farklı marka ve ülke imalatlarını görürüz. Sanayi mamullerinin çoğu böyledir. Bugün meşhur otomobil fabrikalarının bir çoğuna Konya sanayi önemli miktarda parça üretmektedir. Aynı durum tramvay için neden olmasın? Ankara Büyükşehir Belediyesi metro ihalesine yüzde 51 yerli imalat şartını koymuştur. İhaleyi alacak firma yüzde 51'ini bizim ülkemizde yaptırmak zorundadır. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu tür uygulamadan haberi yok mu?” dedi.

NEDEN YERLİ ÜRETİME BAŞVURULMADI?

Büyükşehir'in yerli üretimden neden yararlanmayı istemediğini anlayamadıklarını dile getiren Derbentli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Merak ettik. Bari yüzde 30 yerli olacak deseydi olmaz mıydı? Vatandaşa 8 renk seçeneği soracağına 8 marka seçeneği sunsaydı olmaz mıydı? Finansmanı nasıl yapayım? Özkaynakla mı yoksa banka kredisi ile mi? diye sorsaydı. İhaleye katılan diğer firmalar ne teklif sundu? Aracı firma var mı? Varsa ödenecek komisyon nedir? Bu ihale için nerden, ne kadar, yüzde kaç faiz ile para alınacak? Kredi alınacak bankaya teminat olarak ne ya da hangi kurumun geliri teminat olarak gösterildi? Skoda firması neden tercih edildi? İhalenin Skoda firmasına göre hazırlandığı hususundaki iddialara ne demektedirler? Bu hususlar hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kamuoyunu bilgilendirmesi gerekmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.