Büyükkapancı dava adamıydı

Büyükkapancı dava adamıydı

Önceki gün hayatını kaybeden, Konya'nın manevi mimarlarından İbrahim Büyükkapancı'yı anlatan yakınları;  “İslam ve dava adamıydı, çok da cesurdu. Hak bildiğini korkusuzca söylerdi” dedi

Bir asırlık çınar İbrahim Büyükkapancı, 92 yaşında vefat etti. Büyükkapancı, ardında güzel anılar bıraktı. Yakınları, sevenleri, dostları; merhumu rahmet ile yadetti. Dava arkadaşları ve gençler, Büyükkapancı hocanın yaşadığı sıkıntıları ve güzel anlarını anlattı. İbrahim Büyükkapancı'nın Rahmetli Erbakan hoca ile tanışma dönemlerinden bahsetti. 

İSLAMİ HASSASİYETİ FAZLAYDI

1975 yılından beri rahmetli İbrahim Büyükkapancı ile birlikte çalıştıklarını belirten Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, merhumun İslami meseleler noktasındaki hassasiyetine değindi. İslamı yaşarken tavizsiz oluşuna dikkat çekti. “Ayrıca çok cesurdu. Hak bildiği meselelerde tereddütü olmazdı” diyen Yalman, “Ben, bu özelliğine defalarca şahit oldum. Zihni, çok berrak olan bir insandı. 60-70 yıllık meseleleri dün gibi hatırlar ve bize anlatırdı” açıklamalarında bulundu.

MEHMED ZAHİD KOTKU'NUN TALEBESİYDİ

Yalman, rahmetli Büyükkapancı'nın Mehmed Zahid Kotku'nun talebesi olduğunu söyledi. Merhumun ondan ders aldığını ve verdiği ödevleri aksatmadan yürüttüğünü aktardı. Yalman, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kotku hocanın tanınmasında büyük gayret sarf etmişti. Bizler bile onun sayesinde Mehmed Zahid Kotku hocayı tanıdık. Erbakan hocamız ile de en önce tanışanlar arasında yer alırdı. Manevi mimarlardan biriydi. Kenarda köşede kalmıştı.” 

YAŞADIĞI SIKINTILAR FAZLAYDI

İbrahim Büyükkapancı'nın Karayolları'nda çalıştığı döneme de değinen Yalman, “Karayolları'nda yaşadığı sıkıntıları bize anlatırdı. Mahallesinde de dinini yaşadığı için merhum ile alay etmek isteyenler olurdu” şeklinde konuştu. Yalman, “Dini ile dalga geçenlere sesini çıkarmak istemezdi. Onlar üstüne çok gelirdi. İbrahim amca bir gün dayanamaz ve bir hocaya gider. Hocam, mahallemizdeki bazı insanlar dini yaşantım ile dalga geçiyor der. Ben, çok sessiz kaldım ama bunlara gereken dersi verecem diyor. Ve ardından gidip dini ile dalga geçeni dövüyor. Çok değerli bir insandı. Allah, rahmet eylesin. Milli Selamet Partisi (MSP)'nin de kurucularındandı. Bir sürü sıkıntı ile boğuşuyordu. Erbakan hocamıza atılan iftiralar onun da canını çok sıkıyordu. 70'li yıllarda basılan broşürlere çok iç çekerdi” dedi.

3-1-020.jpg

KUDÜS SEVDALISIYDI SURİYE İÇİN AĞLARDI

Rahmetli İbrahim Büyükkapancı'yı yakından tanıyan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şube Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Korkmaz, merhumu anlattı. Onun ehli iman ve mücahit biri olduğunu aktardı. Dostlarına karşı vefalı oluşunu ifade eden Korkmaz, şunları kaydetti: “Siyasi hayatında da asırlık bir çınardı. Onun gölgesinde bizler de istikametimizi bozmadan bu zamana geldik. Erbakan hocamızın yanından hiç ayrılmazdı. Kendisine diğer partilerden teklifler gelirdi ama o kabul etmezdi. Devamlı kitap okurdu. Dua ederdi ve gençleri çok severdi. Kudüs sevdalısıydı, Bağdat ve Suriye için ağlardı.”

“ERBAKAN'IN YOLUNDAN GİDİN” DERDİ

Büyük ziyaretleri kapsamında merhum İbrahim Büyükkapancı'nın da elini öpmeye gittiklerini ifade eden Saadet Partisi Selçuklu Teşkilat Eğitim Başkanı Osman Yardım, Büyükkapancı hocanın kendilerine tavsiyelerde bulunduğunu da hatırlattı. Yardım, “Biz gençlere övgü dolu sözler söylerdi.  Yaptığımız tüm çalışmaların çok büyük ve kıymetli işler olduğunu belirtirdi. Rahmetli hocamız Erbakan'ın açtığı yoldan ilerlemenin ehemmiyetini vurgulardı. Allah, rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum