Büyükbaş Hayvan Sayısında Türkiye Avrupa İkincisi, Koyunda Birinci

Büyükbaş Hayvan Sayısında Türkiye Avrupa İkincisi, Koyunda Birinci

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; Türkiye’deki 2014 yılı mayıs ayı sonu itibariyle büyükbaş hayvan sayısı 14 milyon 899 bin oldu. Toplam küçükbaş hayvan sayısı ise 42 milyon 372 bin adet. Küçükbaşlar arasında koyun...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; Türkiye’deki 2014 yılı mayıs ayı sonu itibariyle büyükbaş hayvan sayısı 14 milyon 899 bin oldu. Toplam küçükbaş hayvan sayısı ise 42 milyon 372 bin adet. Küçükbaşlar arasında koyun sayısı 32 milyon 186 bin, keçi sayısı da 10 milyon 186 bin olarak kayda geçti.

Geçen yılın verilerinde ise toplam büyükbaş hayvan sayısında Türkiye, Avrupa Birliği ülkelerinden Fransa’dan sonra ikinci sırada yer aldı.

Fransa yaklaşık 19 milyon baş ile ilk sırada Türkiye ise 14,5 milyon baş ile Fransa’dan sonra ikinci ülke oldu.

Türkiye’yi sırasıyla Almanya, İngiltere, İrlanda ve İtalya takip etti. Fransa büyükbaş hayvan sayısında AB ülkeleri içerisinde 18’lik paya sahip.

Türkiye 2013 yılında koyun sayısında da AB ülkelerinin önünde yer aldı. Türkiye yaklaşık 30 milyon koyun sayısı ile ilk sırada yer aldı. Türkiye’yi sırasıyla İngiltere, İspanya ve Yunanistan izledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.