Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Büyük operasyon başlıyor

Büyük operasyon başlıyor

Yazının başlığına bakıp ta doğu veya güneydoğu illerinden birinde veya bir kaçında terör örgütüne karşı yeni bir askeri operasyon falan başlıyor zan etmeyin.

Türkiye üzerinde zaten asırlardır türlü operasyonlar yapılmakta dış düşmanlar tarafından.

İçteki hainler ve işbirlikçiler tarafından da bu büyük operasyonun yerel faaliyetleri yürütülmekte.

Yerli işbirlikçilerin zaman içinde değişmesi ise sadece operasyonun büyüklüğünü ve devamlılığını gizlemeye yönelik küçük ayak oyunlarından ibarettir.

Bu nedenledir ki yıllardır teröre karşı bu ülkede yapılan önleme çalışmaları her gelen iktidarın kendi dünya görüşü minvalinde devam edip gidiyor.

Bizim bu yazımızda söylemek istediğimiz operasyon, kasım ayında yenilenecek olan milletvekili seçimleri ile ilgili yapılacak olan seçimlerle ilgili hem iktidar partisinin hem de muhalefet partilerinin yapacakları çalışmaların yanında dış ülkeler tarafından da yapılacak olan faaliyetlere verdiğimiz isimdir.

İktidar partisi bir önceki milletvekili seçiminde kaybettiği parlamento çoğunluğunu elde etmek amacıyla kendi içindeki aday adayı tespitinde yapacağı yeni çalışmalardan seçimlerde takip edeceği yeni stratejilere kadar pek çok operasyon geçirmeye aday gözükmektedir.

İktidar partisinin bir diğer handikabı ise Cumhurbaşkanının parti üzerindeki gölgesinin seçmen üzerinde oluşturacağı etkinin büyüklüğünün ne olacağıdır.

7 Haziran seçimlerinden sonra oluşan parçalı siyaset tablosunun ve sonrasında koalisyon hükümeti kurulamamasının temel nedeni olarak Cumhurbaşkanının görülmesi ve başbakanın Cumhurbaşkanının emir eri gibi vasıflandırılarak tenkit edilmesinden iktidar partisi bu defa da kurtulamayacaktır.

Çok muhtemeldir ki muhalefet partileri seçim senaryoları veya stratejilerini seçmene yeni bir şeyler söylemek yerine yine cumhurbaşkanı ve başbakanın arasındaki ilişkiler yumağı üzerine kuracaklardır.

Bir önceki seçimde kısmen de olsa seçmen üzerinde etkili olan bu türlü bir propagandanın bu defa da etkili olacağı düşünülerek yapılacak tenkit ve eleştirilerin yükselecek olan dozunun bu defa seçmen üzerinde ters tepki yapması da muhtemeldir.

Bu arada son günlerde güneydoğuda iç ve dış mihraklarca yükseltilen terör ateşinin seçmen üzerindeki etkisinin ne olacağına gelince:

İktidar partisi kendisinin 12 yıllık iktidarı süresince terörü önlediğini ileri sürmesine karşılık bu defa muhalefet 12 yıllık iktidar döneminde terör örgütünün yığınak yaptığını ve son günlerdeki yükselen terörün asıl nedeninin iktidarın bu yanlışları olduğunu iddia edecektir.

Projenin yurt dışı ayağına gelince iş daha da karmaşık bir hale gelecektir.

Açık toplum diyerek milletin açılmadık tarafını bırakmayan kesim olarak yurt dışından seçimlere müdahale edenler bu defa da seçimi etkilemek için hayli gayret göstereceğe benziyorlar.

Amerikan başkanına seçim kazandırdığı söylenen propaganda ekibinden tutun da istihbarat elemanlarına kadar herkes bu günlerde ülkenin geleceği için bir takım faaliyetler içinde olacaklardır.

İktidar ve muhalefet cephesinin görünür ve görünmez dostları ile siyaset masasında yer alan kurt politikacıların müttefiklerinin nasıl pozisyon alacakları henüz belli olmasa da daha önceki birkaç yazımızda da ifade ettiğimiz gibi bu seçimin en net sloganı, “BU SEÇİM HİÇ BİR SEÇİME BENZEMEYECEK” veya  “BU SEÇİM BÜTÜN SEÇİMLERDEN DAHA ÖNEMLİDİR” olacaktır.

İktidar ve muhalefetin elbirliği ile önünüze getirilen nur topu gibi bir seçimin paralel cephe ile terör örgüt yönünden ortaya konacak operasyonlarına ise bir başka yazımızda değineceğiz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR