Adem Turan

Adem Turan

Büyük İsrail hazırlığı yapılıyor

Büyük İsrail hazırlığı yapılıyor

Yahudiler ortak hedefi olan, “Büyük İsrail”i kurmak için, seferber olmuş durumdalar. Öncelikle Filistinlileri psikolojik olarak sindirmek, ezmek, etkisiz ve tepkisiz hale getirmek, sonra da işgal etme amacındalar. Hedef, Nil ve Fırat’a kadar uzanmak ve Büyük İsrail devleti’ni kurmak. Müslüman ülkelere de  algı operasyonu yapıp, sessizleştirme gayreti içindeler. Öncelikle Türkiye’den başlamak üzere 15 Temmuz harekatını sahnelediler. Ardından Katar operasyonu vs... Kısmen de başarılı oluyorlar. Türkiye’nin haricinde hiçbir Arap Ülkesi’nden çıt yok. Nasıl bir İslam anlayışları varsa? Heyhat, davranışları ne Kur’an’a ne de sünnete uygun.  

Oysa olması gereken; tüm Müslüman ülkeler, ortak bildiri hazırlamak suretiyle, gür bir sesle Mescid-i Aksa’ya ve de Filistinlilere sahip çıkmalıydılar. Neyse ki, Türkiye var. Tepkisini gösteriyor. Başta Saadet Partisi olmak üzere, AGD  ve tüm sivil toplum örgütleri teşekkürler ediyoruz. Şayet yaşanan bu olaylar Yahudi ya da Hristiyan bir ülke olsaydı, Avrupa insan hakları örgütleri feryat- figan ederlerdi. Tam aksine, Polonya asıllı İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu; Tornavida ile Filistinli’yi öldürdüğü için İsrail vatandaşı olan mobilyacıyı tebrik ediyor küstah.

Ancak Filistinli Müslümanların, daha sabırlı ve dikkatli olmaları gerekiyor. Zira, onlar kadar güçlü değiller. Küfür tek millet. İsrail’in arkasında ABD, Almanya, Rusya, Polonya kısaca tüm Hristiyan ve Yahudi devletleri var. Silah sanayisinde hepsi ön sıradalar. Dünyanın 16 milyar dolar silahlanma bütçesi var. Başta ABD olmak üzere çoğunluğunu bunlar yönlendiriyor. Neyse ki son zamanlarda büyük bir hamle yapan ve ilk 100’e giren; Aselsan 57. Tusaş 61. Roketsan 98.sırada yer alıyor. Üç adet Türk şirketimiz mevcut. Bizde varız, bizde yaparız diyoruz. Allah başarılarını artırsın.

Keşke dünyada barış olsa da, bu paraları açlık ve sefalet içinde yaşayan insanlara ulaştırsalar. Ama çok zor. Çünkü inançları batıl. İslam’la tanışmamışlar. Şayet buluşsalar, ne silaha ihtiyaç, ne de çözülmeyen problemleri kalır.

Bunlara da, Allah (c.c.) hidayet versin, ıslah etsin diyoruz. Islahları mümkün değilse Gahhar ismiyle kahretsin diye Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR