Büyük hayal kırıklığı:  Jahovic ve Yatabare

Büyük hayal kırıklığı: Jahovic ve Yatabare

Atiker Konyaspor’un gol bölgesindeki oyuncuları Adis Jahovic ve Mustapha Yatabare performansları ile taraftarı hayal kırıklığına uğrattı. Teknik Direktör Aykut Kocaman iki oyuncuyu rotasyonlu oynatmasına rağmen ikisinden de beklediği verimi alamadı

Atiker Konyaspor son haftalarda rakiplerine gol atmakta büyük zorluk yaşıyor. Yeşil-beyazlı ekip son oynadığı Ankaragücü maçında da bu sıkıntıyı yaşadı.

Atiker Konyaspor oynadığı son 10 maçta galibiyet alamazken 5 maçta rakiplerine gol atmayı başaramadı. Yeşil-beyazlı ekip Bursaspor ile başlayan kötü seride Bursaspor, Kayseri, Çaykur Rize ve Medipol Başakşehir maçlarında rakiplerine gol atamadı. Bursaspor ile 0-0 berabere kalan Atiker Konyaspor diğer gol atamadığı maçalar da ise sahadan yenilgi ile ayrıldı. Yeşil-beyazlı ekip Kayserispor’a 1-0, Çaykur Rizespor ve Medipol Başakşehir’e ise 2-0 yenildi. 8 maçın 4’ünde gol atamayan Atiker Konyaspor kalan 4 maçta ise 5 gol attı. Yeşil-beyazlı ekip Yeni Malatyaspor ile evinde oynadığı maçta rakibi ile 1-1 berabere kaldı. Göztepe ile de evinde 1-1 berabere kalan Atiker Konyaspor bu maçın son dakikalarında Skubic ile bir penaltı atışından yararlanamadı. Fenerbahçe deplasamından da 1-1 lik beraberlikle dönen yeşil-beyazlı ekip Beşiktaş deplasmanında diğer maçların aksine 2 gol birden buldu Atiker Konyaspor rakibinin 3 golüne engel olamayınca sahadan yenilgi ile ayrıldı.Yeşil-beyazlı ekip son oynadığı 10 maçta rakiplerine 6 gol atarken kalesinde ise 12 gol gördü. Atiker Konyaspor’un genel averajı ise 0 olarak dikkat çekti. Yeşil-beyazlı ekip 29 hafta sonunda 33 gol atıp 33 gol yedi.

KOCAMAN JAHOVİC’İ KESTİ

Atker Konyaspor’un Makedon santraforu Adis Jahovic, Süper Lig’de forma giydiği son 5 maçta gol atma başarısı gösteremedi. Şu ana kadar 23 Süper Lig maçında forma şansı bulan Jahovic bu maçlarda 6 gol kaydetti. Adis Jahovic son golünü 21. haftada iç sahada Yeni Malatyaspor maçında penaltıdan atmıştı. Jahovic bu performansı nedeniyle teknik direktör Aykut Kocaman tarafından Ankaragücü maçının kadrosuna alınmadı.

YATABARE DE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATTI

Jahovic'n kadroya alınmamasıyla Ankaragücü maçında ilk 11'de şans bulan Mustapha Yatabare,

çok kötü bir futbol sergiledi. Taraftarın beklentilerini karşılayamayan oyuncu mücadelesi ile de .üyük hayal kırıklığı yaşattı. Sezonun ilk yarısında iç sahada oynanan Ankaragücü maçından sonra ilk kez bir maça ilk 11’de başlayan Yatabare, 82. dakikada yerini Mücahit Can Akçay’a bıraktı. Bugüne kadar 25 maçta forma giyen tecrübeli oyuncu 5 gol atıp 2 asist yaptı. Sezonun ilk haftalarında rakipleri boş geçmeyen Mustapha Yatabare daha sonra tam bir gol orucuna girdi. Yatabare son golünü 7 Ekim 2018 tarihinde iç sahada oynanan Beşiktaş maçında kaydetmişti.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.