Büyük endişelerim var

Büyük endişelerim var

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Konya'da yaptığı basın açıklamasıyla gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin meydan okumalarla karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Önceliklerinin millet olduğunu belirten Uysal, “Ülkemiz, şiddet sarmalına sokulmak isteniyor” dedi. “Türkiye, yeni boyut ve derinliği hak ediyor. Bunun için yeterli siyasi, iktisadi ve sosyal potansiyelimiz var” diyen Uysal, şunları kaydetti: “İktidarın uygulamaları ile ülkemiz saldırıya açık bir alana geldi. Geçmişteki darbeler bir daha yaşanmasın dedik, 15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından bir darbe girişimi oldu. O gece ülkemizin üzerindeki karabulutların kalkması için elimizden geleni yaparak, iktidara destek olduk. O süreçten sonra yeni bir iklim ortaya çıktı. Millet meydana indi, gerekeni yaptı. Kadim bir devletiz. Sadece yaşadığımız coğrafyada değil, bütün insanlık önünde tarihi görev görme yazgısını üstümüze aldık. Hepimizin ayrı ayrı sorumlulukları var. Büyük endişeler yaşadığımı inkar edemem. Demokrasiyi sadece sandıktan ibaret görmek doğru olmaz. Sınırsız yetki, sıfır denetim anlayışını kabul etmiyoruz. Küme düşmek üzereyiz. İdamı, şartlı kabul ederiz ve destekçisiyiz.”

BORÇLANMA VE RANT SİSTEMİ KURULDU

Ekonomi ile ilgili kendisine sorulan bir soruyu cevaplayan Uysal, gayrisafi milli hasılanın yüzde 22'den yüzde 16'lara kadar düştüğünü vurguladı. Halkın borçlandırıldığını söyleyen Uysal, “Üretici güç olarak kendini toplamalı. Esnaf ve vatandaş riske ortak edildi. Ama bu maalesef bir kesim tarafından siyasi kazanç olarak görülüyor. Ranttan çok, düzenleyici ve denetleyici sistem öne çıkarılmalı. Vergi ve gelir adaletsizliğinin bir an önce önüne geçilmeli” diye konuştu.

EMRE ÖZGÜL 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.