Büyük başarı elde etti

Büyük başarı elde etti

Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, üniversite yerleştirmelerinde büyük başarı elde etti. Yüzde 83'lük başarı oranını yakalayan lise, 231 öğrencisini önemli bölümlere yerleştirdi

Yerleştirme sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Okul Müdürü Nurullah Aktürk, Anadolu İmam Hatip Liseleri'nin müfredatının hem mesleğe hem de üniversiteye öğrenci yetiştirecek şekilde olduğunu, özellikle bu yıldan itibaren seçmeli ders saatlerinin artırılarak Anadolu liseleri seviyesine çıkarıldığını belirtti. Aktürk, “Katsayı adaletsizliği düzeltildikten sonra öğrencilerimizin moral motivasyonları artmış olup başarı grafikleri giderek yükselmiştir.Türkiye genelinde eğitim-öğretim kalitesi sosyal kültürel etkinliklerdeki başarılarıyla kendinden söz ettiren Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi bu yılda büyük bir başarıya imza atmış, üniversitelerin farklı alanlarına yerleşen öğrencilerimiz bu okullardan sadece ilahiyata gidilir algısını yıkmışlardır” dedi.

TERCİH EDİLEN BİR OKUL OLDUK

Okullarının önemli bir başarı elde ettiğini belirten Aktürk, “Başta Cerrahpaşa Tıp Fakültesi olmak üzere 7 öğrenci tıp fakültesine, 9 öğrenci diş hekimliği ve eczacılık fakültesine, 12 öğrenci hukuk fakültesine, İstanbul Yıldız Teknik Bilgisayar başta olmak üzere 30 öğrenci mimarlık-mühendislik fakültelerine, 13 öğrenci psikoloji-sosyoloji, 8 öğrenci hemşirelik-ebelik,78 öğrenci ilahiyat, 21 öğrenci eğitim fakültesi, 14 öğrenci İslami İlimler Fakültesi'ne, 11 öğrenci fen edebiyat, 23 öğrenci iktisadi idari bilimlere, 5 öğrenci de farklı alanlara yerleşmişlerdir. Bu başarı bundan sonra daha da artarak devam edecektir. Zira bu yıldan itibaren Anadolu ve Fen liselerinde olduğu gibi 11 ve 12 sınıflarda seçmeli ders saatleri 16-17 saate çıkarılmış olup öğrencilerimizin istedikleri alanda çok daha iyi yetişmelerine imkan sağlanmıştır. Bu yıl 340 öğrenci kaydı yaptık. Okulumuzu tercih eden öğrencilerin tavan puanı 494,583 taban puanı ise 433,190'dır. Diğer Anadolu liseleri en fazla 170 öğrenci kaydı yapmışlardır. Dolayısıyla kıyas yapılırken okulumuza 170'inci sırada yerleşen öğrencinin puanı ve yüzdelik dilimi baz alınmalıdır. O zaman okulumuzun yüzdelik diliminin diğer okullardan daha az olduğu görülecektir” şeklinde konuştu.

AHLAK EĞİTİMİ VEREN BİR OKUL

Aktürk, sözlerini şöyle tamamladı: “Mahmut Sami Ramazanoğlu, üniversite kazandıran, öğrencilerimizin istediği bir alana yönelmesini sağlayan bir okul olmasının yanı sıra insanı insan olarak yüceltecek, onu ruhen geliştirecek ve olgunlaştıracak kültürel birikimi kazandıran, ruh ve maneviyat dünyasını  onaracak din ve ahlak eğitimini veren bir okuldur. Özetle bu müstesna kurumda çağı yakalayabilen, zulme sessiz kalmayan, ayrıca 'elinden ve dilinden diğer insanların emin olduğu' donanımlı insanların yetiştiği bir okuldur. Zira biz insanın yaratılışında ki cevheri işler hale getirip, onu maddi ihtiyaçların pençesinde kıvranan bir esaretten kurtarma gayretindeyiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.