Bütçeye göre transfer politikası

Bütçeye göre transfer politikası

Torku Konyaspor Başantrenörü Aziz Bekir, “Geçtiğimiz sezon ligin en düşük bütçeli takımlarından biri bizdik. Sanırım yeni sezonda da bu gerçek değişmeyecek. Transfer politikamızı da buna göre belirlemeye çalışıyoruz” dedi

Torku Konyaspor Basketbol Kulübü Başantrenörü Aziz Bekir bütçeye göre bir transfer politikası hazırladıklarını söyledi İsim sponsoru konusunda görüşmelerin devam etmesi ve henüz bütçe ile ilgili net bir bilgiye sahip olmadıklarını belirten antrenör Aziz Bekir, “Geçtiğimiz sezon ligin en düşük bütçeli takımlarından biri bizdik. Sanırım yeni sezonda da bu gerçek değişmeyecek. Yönetim ile yaptığımız görüşmelerde bütçemizin geçen sezona oranla bu sezon daha da düşük olacağını öğrendik. Transfer politikamızı da buna göre belirlemeye çalışıyoruz. Sponsorluk için görüşmeler devam ediyor. Eğer görüşmeler olumlu sonuçlanırsa geçen sezona göre daha güçlü bir takım kurma çabası içinde olacağız” dedi.

BÜTÇEMİZE GÖRE 4 YABANCI DAHA TRANSFER EDECEĞİZ

Gelecek hafta içinde netleşecek sponsor görüşmelerine göre yabancı oyuncu transferine devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Aziz Bekir, “Türk oyuncu transferinde  gençlere yöneleceğiz. Kafamda birkaç isim belirledim. Bizim takımda gelişim gösterebilecek, tanıdığım genç oyuncularla çalışmayı tercih edeceğim. Diğer taraftan bütçe konusunda geçen seneyi yakalama ihtimalimiz doğarsa 4 yabancı oyuncu daha transfer edeceğiz” dedi.

ŞİMDİYE KADAR 3 DIŞ 1 İÇ TRANSFER YAPILDI

Türkiye Basketbol Süper Ligi temsilcimiz  Torku Konyaspor Basket, gelecek sezonun transfer çalışmalarını sürdürüyor. Yeşil-beyazlı ekip şuana kadar 3 dış transfer bir iç transfer gerçekleştirdi 

İLK İMZAYI KROMAH ATMIŞTI

Torku Konyaspor yeni sezon için ilk yabancı transferini ise geçtiğimiz sezon Macaristan Ligi’nde forma giyen ve ligin en değerli oyuncusu seçilen Lasan Kromah ile 1 yıllık sözleşme imzalayarak gerçekleşmişti. 24 yaşında ve 1.98 metre boyundaki Amerikalı oyuncu NCAA kariyerine George Washington Üniversitesi'nde başlamış 2014 yılında ise Connecticut Üniversitesi'nden mezun olurken NCAA şampiyonluğu yaşamıştı.

2. TYRONE BRAZELTON oldu.

Yeşil-beyazlı ekip 2. imzayı ise Geçtiğimiz sezonu Fransa’nın Le Havre takımında geçiren Amerikalı oyuncu Tyrone Brazelton ile 2 yıllığına anlaştı. Brazelton, geçtiğimiz sezonu Fransız ekibinde 13.1 sayı, 4.2 asist ortalamalarıyla tamamladı.

NBA patentli 29 yaşındaki oyuncu daha önce Almanya, Polonya, Letonya, Litvanya, Ukrayna, İran, Belarus ve Fransa’da forma giymişti.

YERLİ OYUNCU DOĞUKAN SÖNMEZ 

Torku Konyaspor Basketbol yeni sezon için kadro çalışmalarına başlarken, geçen sezon Galatasaray'dan Sakarya Büyükşehir Belediye'ye kiralık giden Doğukan Sönmez'in transferini gerçekleştirdi. 1992 doğumlu ve 2.09 metre boyundaki power forvet birçok kez alt yapı milli takımlarında forma giydi ve geçen sezon TB2L'de Sakarya Büyükşehir Belediyesi forması ile ortalama 10 dakika süre alırken, 3.7 sayı, 1.9 ribaund, 0.4 asist ortalamasıyla oynadı.  

VALENTİN PASTAL İLE SÖZLEŞME YENİLENDİ

Yeni sezon için kadro oluşturma çalışmalarını sürdüren Torku Konyaspor, iç transferde Valentin Pastal ile 1 yılllık sözleşme imzaladı.  2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında da  yeşil-beyazlı kadroda yer alan 31 yaşındaki Valentin Pastan, geçtiğimiz sezon sakatlığı nedeniyle 4 maçta takımdaki yerini alamamış, 14.57 dakika, 2.78 sayı, 1.78 ribaund, 0.6 asist ortalamaları ile oynamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.