Bursasporlu Futbolcular Doğalgaz Alarm Cihazı Dağıttı

Bursasporlu Futbolcular Doğalgaz Alarm Cihazı Dağıttı

Bursagaz, Davutkadı Mahallesi sakinlerine karbonmonoksit alarm cihazı dağıtımı gerçekleştirdi.

Bursagaz, Davutkadı Mahallesi sakinlerine karbonmonoksit alarm cihazı dağıtımı gerçekleştirdi. Bursagaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi, BTSO ve ENVERDER işbirliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında Davutkadı Mahallesi’nde Bursa halkına karbonmonoksit alarm cihazı dağıtıldı. Dağıtıma Bursaspor futbol takımı oyuncuları Ozan Tufan ve Enes Ünal da katıldı.

    Davutkadı Mahallesi'nde düzenlenen cihaz dağıtım töreninde konuşan Bursagaz Teknik Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Özden, doğalgazlı ve katı yakıtlı evlerde karbonmonoksit zehirlenmelerinin arttığını ve bu zehirlenme olaylarını erkenden tespit edip, ev sakinlerini uyaran karbonmonoksit alarm cihazlarının (dedektör) her evde bulunması gerektiğini söyledi. Özden, “Ucuz ve kolay temin edilebilen bu cihaz ile hayatlar kurtulabilir. Biz Bursagaz olarak gereken özeni gösteriyoruz, doğalgaz ve katı yakıt kullanan insanlarımızın da aynı hassasiyeti göstermesini umuyoruz. Başta Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER)olmak üzere bize destek veren tüm kampanya ortaklarına teşekkür ederiz.” dedi.

    Programda konuşan ENVERDER Bursa Şube Başkanı Dr. Mustafa Uysal, şunları söyledi: “Bursamızın ismi uzun zamandır karbonmonoksit sızmasıyla gelen insan ölümleriyle anılıyor. Bunu basit önlemlerle giderebiliriz. Bilinçsizlikten ve teknolojik cihazları tanımamaktan ailelerin evlerine acı düşmekte. Kullanılması gereken cihazlar aslında temini kolay cihazlar fakat ihmal ediliyor. Zehirlenme olduğu zaman baş dönmesi gibi belirtiler oluyor fakat bunları hissettiğiniz anda halden kesiliyorsunuz, müdahale şansımız olmuyor. Gaz zehirlenmelerinin önüne geçmemiz için baca temizliği yapılması ve cihazlarımızın bakımının yapılması gerekiyor. Bursa bu konuda Türkiye’ye örnek oluyor.”

    Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Muhsin Özlükurt ise bu önemli sosyal sorumluluk projesi kapsamında projeye destek veren kurumlara ve yetkililerine teşekkür etti. Dağıtıma destek vererek etkinliğe katılan Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ergün da, ısınma gerçekleştirirken emniyetin önemine vurgu yaptı. Konuşmaların ardından alana toplanan mahalle sakinlerine karbonmonoksit alarm cihazları dağıtılarak, cihazların kullanımları anlatıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.