Kocaman: 7.'lik için oynadık

Kocaman: 7.'lik için oynadık

Bursaspor ile Torku Konyaspor arasında oynanan Spor Toto Süper Lig 34. hafta müsabakasının ardından her iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.Maçı değerlendiren Bursaspor Teknik Direkt...

Bursaspor ile Torku Konyaspor arasında oynanan Spor Toto Süper Lig 34. hafta müsabakasının ardından her iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.

TORKU KONYASPOR CEPHESİ

Müsabakayı yorumlayan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, “Bursaspor’un ikinci yarıda büyük çıkışı vardı. Bugünkü maçı kazanarak, Avrupa’yı garantilemek istiyorlardı. Maç motivasyonu bakımdan bizden biraz yukardaydılar. Bizim maçı kazanırsak 7. olma imkanımız vardı. Böyle maç motivasyonunu sağlamak bizim için kolay değil. Bizim adımıza yüksek konsantrasyonda maç oldu. Bu bakımdan sevinçliyim. İkinci yarıda en çok gol atan ile en az gol yiyen takım oynuyordu. Maç ikiye bölündü. İlk yarı kendi oyunumuzu oynadık. Her şey istediğimiz gibi gitti. Kırmızı kartlar oyun dengesinde aleyhimizi bozdu. Önde top tutan önemli oyuncularımızdan birisi sahadan ayrılınca ikinci yarı Bursaspor’un oyunu oldu. İkinci yarının en başından sonuna kadar net kontra ataklar yaptık. Maç iki tarafa da gitti geldi. Ama maalesef bu doğru oyun değildi. Son derece dağınık şekilde golü aramakla geçti. Bursaspor’a Türkiye kupasında başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

Maçı değerlendiren Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Bu maçta, önceki durumdan değişen bir şey olmadı. Ama sonuç bize zarar verdi. Avrupa kupalarına gitme hakkını elde edemedik. Maalesef bizim için kötü gün oldu. Motivasyon açısından düşüktü. İkinci yarı oyun anlayışı olarak pozisyonlar bulduk. Ama kullanamadık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Elinden gelen gayreti gösterdiler. Hak ettikleri dördüncülüğü hak edemediler. Canları sağolsun. Doğru işleri devam ettirmek gerekiyor. Kupa maçını kazanıp Avrupa kupalarına gitmek istiyoruz. Galatasaray maçında bunu sağlayabiliriz. Ben sezon olarak oyuncularıma teşekkür ediyorum. Üzülmenin yerine yarışmanın zamanı. Tecrübe konusunda biraz daha iyi olsaydık üst sıralarda olabilirdik. Gelecek yıl bu takım çok daha iyi olacak. Arzu ettiğimiz sonuçları alır. Onun için lig bittikten sonra üzülmenin zamanı değil. Galatasaray maçına motive olmak zorundayız” dedi.

“RENATO DÜŞÜNCE VE FİZİK OLARAK KUPA MAÇINA HAZIR DEĞİL”

Sezon başından beri sıkıntıları olan takım olduklarını dile getiren başarılı çalıştırıcı, “Kadromuz dar. Buraya gelmek büyük başarı. Fernandao, Belluschi ve Ozan’ın maç öncesi sakatlığı vardı. Onlarında etkisi var. Transfer konuşmaları dikkat dağınıklığına sebeptir. İlk yarıda bunu biraz yaşadık. Ama ikinci yarıda hırslanarak oynadık. Böyle bir maç geçirdik. Serdar’ın atılması doğru değil. Kart görmeden geçirmemiz gereken maçtı. Serdar’ın dışarıya atılması bizim için kayıptı. Stoperlerde Renato düşünce ve fizik olarak kupa maçına hazır değil” açıklamasını yaptı.

“KENDİMLE İLGİLİ KARARI KUPA MAÇINDAN SONRA VERECEĞİM”

Fernandao’nun transferi hakkında ve kendisi ile ilgili sorulan soruya Güneş, “Transfer konusu kulübün ve oyuncunun konusu. Bütün oyuncularımın takımda kalmasını istiyorum. Şu anda haberlerin çıkması önemli değil. Ben şeffafım. Kendimle ilgili kararı kupa maçından sonra vereceğim. Herkesin bir kararı var. Hocaların oyuncuların bu dönemler gitme gelme aylarıdır. İşimizi iyi yapmak durumundayız. İşiniz bittiği zaman konuşacak zaman olur” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.